foto: posnetek zaslona

Na včerajšnjem soočenju na nacionalni televiziji je bilo zelo živahno, saj so iz studia predčasno odkorakali predstavniki strank KUL. Ker jim seveda ne moremo verjeti na besedo, smo poklicali vsakega od njih in se pozanimali o resničnem razlogu. 

Edini, ki iz studia ni mogel oditi – ker ga realno ni bilo tam, pač pa se je oglašal preko video zveze – je bil Robert Golob, ki je bil za razliko od “kulcev” židane volje. Kot pravijo naši viri, je malo pred začetkom soočenja spustil nekaj dimnih signalov, zaradi česar so gasilci na Goriškem sprožili alarm, češ da je po vsej regiji smrdelo po zažgani travi. Zaradi tega so nekateri pomislili, da so na Sabotinu spet prižgali ognjeni napis “Naš Tito”, vendar aktivistov na vrhu hriba ni bilo opaziti, ognja pa tudi ne. No, šele potem je dežurna poklicna gasilska enota iz Nove Gorice ugotovila, da vonj po zažgani travi prihaja iz domovanja Roberta Goloba, ki naj bi v tem času tudi prigrizoval kokice (zaradi česar je močno ujezil Marjana Šarca, češ da mu Golob krade ideje in ga spominja na odvrženo puško) in bral Cankarjeve črtice. Informacijo o tem dogajanju smo dobili že sinoči, ko je telefoniral tudi eden od Golobovih sosedov in pripomnil, da ima za najboljšega soseda “sesalnik za prah na dveh nogah”. Karkoli že to pomeni.

No, odhod s soočenja je sicer izgledal takole:

Šele kasneje nam je uspelo izvedeti, da je Golob vabil predstavnike KUL in Jelinčiča na ples. Češ, ljudje že danes plešejo in vnaprej proslavljajo zmago zdravih sil na volitvah. O tem, zakaj je zraven povabil tudi Jelinčiča, pa nam je Golob odgovoril: “Se ne spomnite tiste pesmice iz parlamenta o izbrisanih? Jelinčič bo pri nas glavni glasbenik, igral nam bo na puškomitraljez,” je za naš portal poudaril energetski magnat z Goriškega.

No, in to je glavni razlog, zakaj se je nekaterim tako mudilo s soočenja. Luka Mesec je našemu novinarju celo zaupal, da mora čim prej priti na Goriško, saj bi lahko efekt substance, ki Goloba ohranja v dobri formi in varuje ostale udeležence plesa pred okužbo s covid19, prehitro popustil.

Kaj se je nato dogajalo na Goriškem, seveda ne vemo, pač pa še čakamo na informacije. Nekaj smo jih že dobili – bojda so se “kulci” vrnili z Goriškega danes precej mačkasti, saj je bil njihov skuštrani politični partner tako evforičen, da so celo noč plesali srbsko kólo in kazačok, pa tudi “povšter tanc”. Edini prepovedani ples je bil čardaš. Tudi zato danes dopoldne odpadejo vse predvolilne aktivosti strank KUL ter Gibanja Svoboda.

Menda pa je Golob, kot pravijo naši viri, včeraj ves dan poslušal tole skladbo:

Bobi Golobčič-Koki