foto: STA

V uredništvo smo prejeli informacijo, da se nameravajo na letošnji slovenski kulturni praznik na ljubljanskem Kongresnem trgu zbrati protivladni demonstranti, ki bi tako obeležili deseto obletnico velikega shoda, ki sta ga takrat, 8. februarja 2018, organizirala Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve in Zbor za republiko. 

Tokrat pa demonstracije ne bodo tako mirne kot takrat, napovedujejo za zdaj še neznani organizatorji, ki bodo vabili tako opozicijo kot “politkolesarje”.

Vemo pa le to, da naj bi kot glavni govornik na protivladnih demonstracijah nastopil kar premier Robert Golob. Kot pojasnjuje naš vir, je to pričakovano: “Golob ni samo predsednik vlade, ampak tudi predsednik vlade v senci, civilnodružbeni voditelj ter opozicijski vodja. To je dokazal ob stavki pacientov, ko je protestiral proti samemu sebi. To je dosežek, vreden Guinnessove knjige rekordov.”

Za omenjene demonstracije naj bi se zanimali tudi tuji mediji, obveščeni pa so že policija, Slovenska vojska in Sova. “Če bo šlo vse po načrtih, bomo tudi letošnje pustovanje organizirali tako, da bomo Pusta pokopali z vojaškimi častmi,” dodaja naš vir, ki ob tem opozarja, da bi na naslednjih volitvah lahko prišlo do zmede, če bosta kandidirala dva Roberta Goloba in ljudje ne bodo vedeli, kateri je kateri, vedeli bodo le to, da je eden za opozicijo, drugi za vlado. “Ampak takšen je pač socializem s človeškim obrazom. Ko originalnih lutk zmanjka, jih je treba klonirati.”

Bobby Pigeon