foto: Polona Avanzo

“Točno smo vedeli, da bodo to naredili. Če bo šlo tako naprej, se bo celo Vizjak obdržal na položaju,” je bilo v zadnjih dneh slišati v poslanski pisarni Levice. Seveda je govora o propadlih interpelacijah proti ministrici za izobraževanje Simoni Kustec in ministru za pravosodje Marjanu Dikaučiču. 

Kot je znano, je glasovanje o interpelaciji propadlo, ministra ostajata na položaju. In to kljub napovedim iz KUL, da imajo za razrešitev obeh ministrov na voljo dovolj glasov. Sedaj so našli logično razlago, ki jo je prvi sporočil poslanec SD Matjaž Nemec, slednji tudi vodi komisijo za nadzor tajnih služb. “Tik pred glasovanjem je vlada poslala ukaz, naj oddajniki 5G povečajo signal. To je seveda zmešalo glasovalne naprave v državnem zboru, saj nekaterim poslancem opozicije glasovanje sploh ni pravilno funkcioniralo. Gre torej za zaroto in nov poskus državnega udara z zlorabo tajnih služb,” je sporočil Nemec.

Nezadovoljni naj bi bili tudi v Levici, kjer so poskušali preložiti glasovanje, ker sta najmanj dva poslanca zaradi covid19 v karanteni in nista bila prisotna na seji. “Niso nas hoteli poslušati. Sicer pa, kdaj pa je ta koalicija, ki nam zdaj vlada, še koga poslušala? Naslednjič pa bomo stisnili roke v pest in si sami izglasovali, kar želimo,” je napovedal Miha Kordiš.

SD je sicer napovedala, da bo zahtevala tudi od organov Evropske unije, da ustavijo delovanje skritih oddajnikov 5G. “Našemu poslancu Trčku se od tega že meša, grozi nam, da bo šel spet nazaj v Levico, če tega ne ustavimo,” nam je sporočil neimenovan vir iz SD.

Johan Copatar