foto: Wikipedia

Se bo poldrugo desetletje po vaških stražah v Ambrusu zgodba sedaj ponovila še v Preboldu? Precej velika skupina staršev otrok iz tamkajšnje osnovne šole napoveduje, da bodo postavili straže in dežurstva, če se bodo slučajno spet pojavili inšpektorji in skušali odvesti upornega ravnatelja Petra Žureja.

Kot je znano, Žurej zahteva znanstvene dokaze za obstoj virusa covid19. Ker mu ministrstvo še ni priskrbelo dokazov, je napovedal upor proti ukrepom vlade. »Pri nas ne bo ne mask ne PCT,« je povedal. Ali je svoje napovedi danes, na prvi šolski dan, uresničil, ni znano. Prav zato pa skuša skupina njegovih podpornikov okrepiti varovanje, saj se lahko zgodi, da ga bodo ugrabili in nato cel kraj izsiljevali, češ da ne bo pouka, dokler ravnatelj ne pristane na izvajanje vladnih ukrepov.

Se je pa danes razširila govorica, da namerava OŠ Prebold kot edina osnovna šola v državi znova uvesti sprejem v pionirsko organizacijo, prav tako naj bi otroci že v prvem razredu opravili kolesarski izpit, predsednik izpitne komisije pa naj bi bil Jaša Jenull. Za starejše učence pa bodo uvedli pouk STM, s poudarkom na odnosu do religije, saj tudi za Boga menda ne obstajajo znanstveni dokazi.

Skupina vaških stražarjev pa na svojo stran ni mogla dobiti lokalnega župnika, ki je v Prebold sicer prišel šele sredi poletja in se na nove razmere šele navaja. K temu naj bi pripomoglo tudi dejstvo, da ima župnik srednješolsko zdravstveno izobrazbo, kar ni ravno najboljša popotnica za skupino okoli upornega ravnatelja. Tudi župan menda ni navdušen nad puntarji.

R. V.