foto: Facebook / Kmetija Cetin

Karizmatična predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič spet preseneča. Tudi sicer je znana po dokaj močnih izjavah. Po naših informacijah je v neki izbrani družbi, kjer pa vmes ni bilo novinarjev, napovedovala, da bo “frčalo perje”. 

Sedaj je obljubo uresničila. No, skoraj uresničila. Našla si je namreč nove pernate prijatelje, kar dokazuje tudi fotografije. Morda je tudi to pojasnilo njene odsotnosti na osrednji državni proslavi na predvečer slovenskega kulturnega praznika. Namreč, mediji niso opazili rdečih čevljev, so pa opazili rdečo zvezdo, pa tudi dejstvo, da je najbolj znan slovenski golob našel vejo – na gabru.

“Perje imam že od nekdaj rada, ofucanih golobov pač ne, zato imam sedaj nove prijatelje. In ne, po novem nisem veganka, če vas že zanima,” je dejala Urška Klakočar Zupančič za naš portal. Ni pa hotela pojasniti, zakaj ima ob sebi noje. To pa so nam nato pojasnili viri. Eden od njih je povedal: “Urška se uči tiščati glavo v pesek, tako kot noji. Prihaja namreč čas, ko bo zveza borcev diktirala, kaj smemo govoriti in kaj ne, pa tudi šolske programe. Ker je pač svoboda, moramo paziti, kaj delamo. Urška ni nič kriva tukaj. Razen tega, da to podpira. To je vse.”

Je pa Urška kasneje enemu od naših novinarjev tudi off the record priznala, da ne mara vseh dreves. Alergična naj bi bila na gabre. “Ampak na Slavka Gabra nikakor, on je tisti šolski minister, ki mi je zrihtal najboljšo izobrazbo,” mu je dejala. In pristavila: “Moja obljuba pa še vedno velja: frčalo bo perje. Rajši noje kot golobe. Slednji so dobri samo še za rižoto.”

Gabriel Tinčič