foto: arhiv Demokracije,

Med tistimi bolj tihimi obljubami iz strank KUL, za katere javnost ne ve, je po naših podatkih tudi ta, da bodo novinarji, ki bodo tlakovali pot KUL do zmage na volitvah, uvrščeni med prejemnike posebnih invalidskih borčevskih pokojnin, ker so sodelovali kot borci za demokracijo in pravno državo.

Deloma se obljuba že uresničuje: Požareport namreč poroča, da invalidsko podjetje Salomon (v lasti smetarskega velikaša Martina Odlazka) po novem zaposluje tudi novinarje portala Necenzurirano in tednika Reporter. Vsi našteti so namreč resni kandidati za prejem posebne pokojnine ali rente.

Zakaj se govori o invalidskih pokojninah oz. dodatkih, pa smo vprašali kar v Odlazkov najožji krog. Takole so nam odgovorili: “Kot veste, so vsi naši novinarji pod zelo hudim pritiskom Janševe strahovlade, tako da si niti peticije proti cenzuri ne upajo več sestaviti. Nekateri od njih morajo jemati helex, vendar jim niti to ne pomaga. Ker so se glede na težo okoliščin, ko je nujno potreben antifašistični boj za svobodo, izenačili z borci NOB, bodo naši politični predstavniki po končanih volitvah sprejeli zakon, po katerem bodo lahko vsi aktivni udeleženci sedanjega narodno-osvobodilnega boja prejeli rente kot nadomestilo za prestane duševne bolečine. Zanje bodo jamčili davkoplačevalci, saj morajo biti hvaležni, da sploh lahko še živijo v demokraciji. Če ne bi bilo našega boja, bi diktatura popolnoma zmagala in bi nas pobili. Skrbeti moramo za ekologijo politike in računamo, da bomo te smeti, ki nam vladajo, kmalu strpali na deponijo.”

Na naše vprašanje, kaj menijo o davčno sumljivem početju portala Necenzurirano, pa nam odgovarjajo: “To, da so odprli račune v Litvi, samo dokazuje, da je resno neodvisno preiskovalno novinarstvo v naši državi krvavo preganjano. Če ne bi bil Janša tak diktator, sploh ne bi bilo treba odpirati računa v Litvi.”

Za zdaj še nimamo podatkov, kdo vse bodo prejemniki invalidske borčevske pokojnine. Če bomo podatke dobili, jih bomo objavili.

Gregoras Golobičius