Martin Odlazek bo odslej skrbel tudi za blagor javnega zavoda RTVS. (foto: STA)

Glede na informacije, da se bo dosedanji direktor STA Bojan Veselinovič že kmalu soočil z novim službenim izzivom v medijskem imperiju Martina Odlazka, nam je uspelo izvedeti, da naj bi v Vevčah, kjer sedaj domuje Odlazkova »medijska centrala«, nastal novi multimedijski center, ki bo v roku nekaj let postal tudi sedež nacionalne televizije.

Naši viri namreč trdijo, da naj bi Odlazkov imperij v kratkem poskrbel za dokončno rešitev stalnih finančnih težav javnega zavoda RTV Slovenija, ki ji menda »janšisti« stalno grozijo z ukinitvijo rtv prispevka. Prav tako naj bi s selitvijo rešili tudi prostorske težave RTV Slovenija, saj sta obe zgradbi na Kolodvorski in Tavčarjevi postali pretesni, zemljišče pred zgradbama pa je v javni lasti in tako tudi gojišče raznih protestnikov, ki tu in tam celo vdrejo v zgradbo.

Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough za zdaj molči, a naši viri trdijo, da so mu šteti zadnji dnevi vodenja javnega zavoda, saj naj bi prekoračil svoja pooblastila. Ko ga bodo odslovili z RTV, bodo sledile velike spremembe, saj naj bi Odlazek dokapitaliziral RTVS in postal njen solastnik. Za to potezo naj bi najel pri NLB ogromno posojilo, za katerega bo jamčila DUTB. To pomeni, da če ne bo mogel odplačevati dolgov, bomo znova segli v žep davkoplačevalci. Del dolga pa naj bi pokril s prodajo zgradbe na Tavčarjevi 17, medtem ko naj bi obdržal del zgradbe na Kolodvorski 2, kjer naj bi bile stacionirane le dežurne novinarske ekipe za radio in televizijo.

»Naši najboljši medijski resursi bodo tako združeni na enem mestu in sicer v Vevčah. To bo zagotovo eden najpomembnejših projektov za zaščito medijske svobode v Sloveniji,« sporoča medijski strokovnjak in predavatelj na FDV Marko Milosavljevič.

Tibor Mršinar