foto: STA

Ljubljanska črna kronika sporoča, da so včeraj na območju juga Ljubljane zaznali neprijeten vonj in da so pogorišče iskali gasilci. Sprva je kazalo, da je prišlo do samovžiga na divji deponiji ob Cesti dveh cesarjev, a smo v uredništvo dobili klic, da je bil razlog nekje drugje.

»Veste, stanujem nasproti tistega doma za starejše v Trnovem, skozi okno kuhinje vidim direktno k njim,« nam je po telefonu razlagal upokojenec. »In najbolj od vsega me nervira tista reklama za Heiniken, ki jo ima na svojem balkonu Svetlana Makarovič. Nič čudnega, da se mladina tako opija in ni za nobeno rabo,« se je pridušal.

A glavno se je zgodilo šele včeraj. »Z daljnogledom sem videl, kaj se dogaja v Svetlaninem stanovanju. Ob pol petih je prižgala štedilnik, dobro sem to videl. Ko sem čez dve minuti spet pogledal, sem videl, da je na štedilniku sedel njen maček in si pekel jajca. Do sem je smrdelo!« je bil jezen 74-letni Trnovčan. Kot je povedal, so sosedje klicali policijo in gasilce. »Ovadil sem jo zaradi mučenja živali. Zdaj je pa dovolj. Ne bo se več norčevala iz nas,« je dejal.

Glede ovadbe smo poklicali na ljubljansko okrožno tožilstvo, kjer so nam že povedali, da bodo ovadbo zavrgli. »Svetlana Makarovič kot častna meščanka Mestne občine Ljubljana uživa imuniteto, kar pomeni, da je pregon formalno nemogoč,« so nam pojasnili. Ob tem so dodali, da za morebitna nezakonita dejanja zanjo jamči kar ljubljanski župan Zoran Janković. Slednji incidenta še ni komentiral.

Naš sogovornik iz Trnovega pa ob tem zanika vsakršno zaroto. »Nisem noben klerofašist, niti katoliban. Sem ponosen član zveze borcev,« nam je zaupal. Višine pokojnine nam ni razkril. “Ni variante, da bi mi zaradi prijave j**ala pas mater,” nam je še povedal.

Jože Peršin – Joki, ljubljanski dopisnik, borec Prešernove brigade