foto: Wikipedia, STA

Po končanem drugem krogu volitev so se nekateri tuji mediji že razpisali o fenomenu Nataše Pirc Musar, ki menda obožuje luksuzne avtomobile. A tisto, kar najbolj vzbuja pozornost, je to, kako je nova predsednica nekatere osebe, ki še živijo, razglasila za pokojne.

Tako je na enem od zadnjih soočenj za pokojnega razglasila kar nekdanjega poslanca SD Mirana Potrča, ki še vedno velja za rekorderja med poslanci državnega zbora, saj je bil že pred prvimi večstrankarskimi volitvami 1990 ne samo delegat, ampak celo predsednik republiške skupščine. No, po naših podatkih Potrč še vedno živi, kar je potrdil tudi najvidnejši podpornik Pirc Musarjeve Milan Kučan, ki je bil v času, ko je Potrč vodil republiško skupščino, predsednik CK ZKS.

Še isti večer, ko je Nataša Pirc Musar že proslavljala zmago, pa je na sedež Urada predsednika republike RS prišel telegram iz ZDA, navajamo prevod: “Gospa predsednica, Elvis je še vedno živ.” Vir nam je vsebino telegrama sporočil danes zjutraj.

In kaj naj bi to pomenilo? Američani so namreč prepričani, da je “Miran Potrč” samo kodno ime pevca Elvisa Presleya in da je Pirc Musarjeva naredila napako, ker Presleya razglaša za mrtvega. “Še vedno naj bi bil živ in še vedno v ZDA čakajo, da Elvisa Nezemljani vrnejo nazaj,” je naše domneve potrdil pojoči major Ladislav Troha. Realno pa naj bi se Elvis skrival v Sloveniji in po navidezni smrti naredil bleščečo politično kariero, trdijo naši viri iz ZDA.

Zato smo poklicali tudi pošiljatelja telegrama, katerega ime hranimo v uredništvu. Vendar nam je povedal samo to: “Ko boste pokopali Potrča, bomo vedeli, da je Elvis res mrtev. Do takrat pa ga nikar ne razglašajte za mrtvega.”

Pepi Bohorc