foto: SD

Nedavno je SD na posebni programski konferenci z naslovom »Nov začetek« sprejela program, ki obsega okoli dvesto strani in predvideva deset novosti, ki jih obljublja SD v primeru zmage na volitvah. Predsednica stranke Tanja Fajon ob tem obljublja povezovanje z različno mislečimi (seveda pa nikakor ne z »janšisti«),  napoveduje pa tudi, da lahko SD s svojo odlično ekipo strokovnjakov in gospodarstvenikov zmore Sloveniji vrniti gospodarski razvoj, ki z prihodom sedanje vlade menda povsem obtičal, saj je Slovenija od marca lani, če smo prav razumeli, tako rekoč evropska Venezuela, le da v Sloveniji za razliko od Venezuele še ni zmanjkalo toaletnega papirja. Medtem ko vsega ostalega primanjkuje.

Zanimivo pa je, da osrednji slovenski mediji niso poročali dejansko o najpomembnejši točki programa SD. Gre pa za revolucionarno novost v samem centru Ljubljane, ki bo imela bistven vpliv na življenje in delovanje ljudi v Sloveniji, kar je potrdil tudi »pradedek« SD Milan Kučan. In za kaj gre? SD namerava prenoviti park, kjer se nahaja spomenik Borisa Kidriča, po njihovo očeta samostojne slovenske države. Uredili bi ga tako, da bi park postal osrednje slovensko klanjališče, tako rekoč neke vrste državni tempelj, kjer bi se vsak državljan Slovenije poklonil pred Kidričevim kipom in prižgal vsaj eno (virtualno) svečko – plastičnih ne bodo prižigali, saj onesnažujejo okolje, pravijo v SD. Park bo opremljen tudi s kamerami in avtomatom za izdelavo fotografije, kjer boste prikazani, kako se klanjate Kidriču. Ta revolucionarna novost sredi Ljubljane je po besedah predsednice SD Tanje Fajon potrebna zato, ker je potrebno nadaljevati in potrjevati spremembo slovenskega narodnega značaja. »Predvidevamo, da bomo h Kidriču dodali še kip Edvarda Kardelja. Kdor ju ne prepozna kot očeta slovenske države in naroda, ta ni pravi Slovenec. Pravi Slovenec ni nikomur hlapec, niti Janši niti Orbanu je dejala za naš portal.

Iz zanesljivih virov v SD pa smo izvedeli, da to sploh še ni vse. Če bo namreč SD vodila prihodnjo vlado, bo uvedla nekakšno svojo različico PCT pogoja. To pomeni, da je poklon Kidriču (in Kardelju) pogoj za to, da sploh lahko zapustite svojo hišo in se napotite na sprehod, v trgovino ali kam drugam. Lahko vas namreč ustavi inšpekcija in morate v tem primeru dokazati, da ste pošten državljan s fotografijo svojega poklona, bodisi navadno, bodisi na mobilnem telefonu. Kdor tega pogoja ne bo izpolnjeval, bo nemudoma napoten v pripor in obsojen zaradi rušenja ustavne ureditve. SD naj bi s tem zagotovila veliko več reda v državi in drastično zmanjšala napade na revolucijo, ki je po njenem temelj slovenske državnosti.

V zvezi s tem pripravljajo tudi zakon, ki ga bodo javno predstavili šele po volitvah. Zakon predvideva tudi dolgotrajno prisilno samoizolacijo (najmanj šest mesecev) za vse, ki so v čemerkoli simpatizirali z Janševo vlado. »Gre za nevarno stopnjo okužbe možganov. Covid19 se lahko skrije pred tem. Ta epidemija pa je resnično nevarna,« nam je pojasnil neimenovani uslužbenec tajništva SD iz Moskovičeve vile v Ljubljani. Omenil pa je tudi, da nameravajo v tej hiši eno sobo preurediti v posebno kapelo, kjer se bo prav tako mogoče pokloniti Kidriču, njegov kip pa bo tu nekoliko manjši.

Tatjana Fajončič