foto: Wikipedia

Sodeč po politiki Roberta Goloba in KUL bi moral danes potekati boj proti fašizmu še posebej intenzivno. Danes je namreč cvetna nedelja, ko se blagoslavlja butarice (ali svežnje, snope…), kar je pravzaprav fašistični simbol – vsaj tako pravijo predstavniki zdravih sil slovenskega antifašističnega odpora. 

Kot je znano, je Golob lani decembra razglašal, da to, kar imamo sedaj na oblasti, ni neka desna politika, ampak fašizem, proti kateremu se je treba boriti. In zanimivo, na današnji dan, ko bi moral ta boj doseči vrh, pa je Golob skoraj izginil iz javnosti.

In kako pojasnjujejo njegovo izginotje v njegovi stranki Gibanje Svoboda? Takole so nam sporočili: “Gospod Golob ni izginil iz javnosti, še naprej se bori proti fašizmu, tako kot naši predniki. In prav fašisti so mu zakuhali tisti videoposnetek, kjer neki Bosanc omenja nekega Roberta Goloba, vendar vam zagotavljamo, da ne gre za isto osebo, ampak za enega drugega Goloba, ki ima slučajno enako ime kot naš predsednik. Zagotavljamo vam tudi, da naš Taubi ne nosi niti butaric niti oljčnih vejic, saj je on sam tisti, ki mu polagajo na pot plašče, vejice in podobno.”

Seveda smo predstavnike vprašali, ali torej Taubi jezdi tudi osla. Zelo na hitro so odgovorili (češ da se jim mudi na teren): “Seveda, mi vsi tu v stranki smo njegovi osli, saj nas ves čas jaha.”

Robi Taubič