Fajonova nam je sporočila, da so jedli škarpeno. Ker je rdeča in ima strupene bodice. (foto: Freepik, montaža Demokracija)

Evroposlanka in predsednica SD Tanja Fajon je bila deležna številnih kritik, ker si je po svojem govorjenju o revščini privoščila menda precej prestižno večerjo na Iloviku.

Medtem smo tudi pridobili njen odziv na vprašanja, s kom se je družila tam. Kot pravi, je bilo to povsem nepolitično in zasebno druženje. »Kot veste, veliko hodim po terenu. Ker tudi septembra veliko Slovencev letuje na Lošinju, sem sama to preverila na licu mesta in srečala manjšo skupino slovenskih turistov. Ker so mi povedali, da si sami ne morejo privoščiti kakšnih kulinaričnih podvigov, sem jih povabila na večerjo na Ilovik.«

Na naše vprašanje, ali gre tu že za predvolilno kampanjo in kupovanje volivcev, nam je odgovorila: »Nisem jih s tem namenom povabila na večerjo, vseeno pa bom zelo zadovoljna, če bom zgolj zaradi glasov te skupine zmagala na volitvah. Šlo je za navadne ljudi, za proletarce. Kolikor vem, sedanji predsednik vlade Janez Janša tega nikoli ne bi naredil. On se druži z vplivneži in z njimi prigrizuje jastoga in uživa kaviar. Pri nas tega ni bilo.« Vprašali smo jo tudi, kaj so jedli. »To ni nobena skrivnost. Naročili smo škarpene, ker so lepe rdeče barve, ki mi je sicer zelo všeč. In se nisem ukvarjala z dilemo, ali naj bo bela ali plava riba. To me malo preveč spominja na belo in plavo gardo. Škarpena je ravno prava. Znana je tudi po strupenih bodicah, sicer pa je zelo okusna riba. Zato se lahko povsem poistovetim z njo,« je za naš portal dejala Tanja Fajon.

Đuro Saganić