Tanja Fajon v oddaji Tarča (foto: posnetek zaslona)

Po kuloarjih so že zaokrožila prva imena ministrov, marsikdo pa ugiba, katero funkcijo bo prevzela Tanja Fajon. Za zunanjepolitični resor je namreč v igri Marta Kos.

No, novi mandatar Robert Golob ima rešitev – Fajonova naj postane ministrica za zdravje. Navsezadnje je zelo pogumno obljubljala reforme zlasti na področju zdravstva. Če bo torej postala ministrica, bo nenadoma v naši državi toliko specialistov, da se boste lahko brez težav naročali in prišli na vrsto v prej kot mesecu dni. No, menda pa se ob dejstvu, da bo Fajonovo v poslanskih klopeh nasledil znameniti “milijonar” Jonas Žnidaršič, obeta še več: njegovi milijoni za zdravstvo bodo omogočili efekt Chucka Norrisa. To pomeni, da boste pri specialistu na vrsti, preden se boste nanj sploh naročili.

Je torej Fajonova v resnici zdravnica, da se tako dobro spozna na zdravstvo? Naši viri pritrjujejo, da slovenski narod na žalost ne ve za njeno medicinsko izobrazbo. Morda tudi zato, ker je vedno hitro pobegnila iz predavalnic ven, podobno kot na zadnjem soočenju na TV Slovenija. No, če bo postala ministrica, bo za svojega državnega sekretarja skoraj zagotovo izbrala sedaj že nekdanjega poslanca, zdravstvenega tehnika in KUL-migranta Janija Möderndorferja. “Je vrhunski specialist, tako za vrtenje jezika kot za nošenje kahel,” pravi naš vir.

Franja Tajon