foto: Mravljišče, STA

Po nedavnem incidentu, ko je v soboto popoldne na seji odbora za zdravstvo poslanec SD Franc Trček vzrojil nad predsednico Anjo Bah Žibert (SDS), so strokovnjaki za kibernetsko varnost pojasnili, zakaj je prišlo do incidenta. 

“Ne vemo, ali je poslanec Trček cepljen ali ne. O tem se ni izjasnil, naši slovenski kolegi na to vprašanje niso odgovorili. Morda so ga cepili na skrivaj, pa sploh ne ve, da je cepljen,” je za naš portal dejal predstavnik ameriškega podjetja CyberDan, ki skrbi za varne komunikacije med državami, Fred Werchowsky. Kot nam je še pojasnil, so v zadnjem času zaznali precejšnje število podobnih incidentov po parlamentih v vseh državah sveta. Ob tem ocenjuje, da je to morda posledica vklopa novih oddajnikov 5G, slednji pa nato stimulirajo čipe, ki jih prejmemo s cepljenjem, da postanemo bolj agresivni. “Iz tega razloga se je v zadnjem času tudi okrepila poraba in prodaja viskija,” je še dejal.

Šarčev svetovalec Damir Črnčec, sicer nekdanji direktor Sove, za zdaj še ni komentiral teh navedb. Je pa znano, da je v vrstah LMŠ delež necepljenih zelo velik. Vsaj uradno. Kakšno je dejansko stanje, pa ne ve nihče. Ob tem nam je vir iz LMŠ zaupal, da je zadnje čase vedno več prepirov tudi med poslanci LMŠ, zato ne verjame navedbam, da je LMŠ najslabše precepljena stranka. “Po mojem smo vsi čipirani, zato je taka nervoza med nami. Naš predsednik se je zadnjič spravil ruvat cipreso pred parlamentom. Komaj smo ga ustavili, saj so se dve minuti kasneje tam že vozili predstavniki medijev in snemali ta prostor.”

Iz Gibanja osveščenih prebivalcev Slovenije, ki ga vodi Ladislav Troha, pa so sporočili, da je agresija v politiki narasla po novem obisku Nezemljanov v času zadnjega luninega mrka, ki pri nas sicer ni bil viden. “Vplivi sevanja, ki ga oddajajo plovila iz drugih civilizacij, bodo prisotni še ves teden po luninem mrku, ki dejansko ni bil posledica zasenčenja Lune, ampak je dostop sončne svetlobe na Luno preprečeval planet Nibiru,” je še dodal neimenovan predstavnik gibanja.

So pa v SDS, kot pravijo viri, po svoje zadovoljni, saj je Trček opravičil svoj priimek. “Končno je trčil sam vase,” nam je dejal eden od uslužbencev stranke.

Pepi Bohorc