foto: STA

Ali se vendarle obeta nova strokovna razlaga, zakaj je Marjan Šarec v začetku leta 2020 vrgel puško v koruzo? Kot kaže, je odgovor pritrdilen. 

Naš zunanji sodelavec Pepe Abecednik je namreč razložil, da ima Marjan Šarec dejansko vgrajen poraz že v imenu in priimku. “Kot veste, moramo ime in priimek gledati celostno, upoštevati črke in zloge. Pri Šarcu gre tako. Mar-Jan Ša-Rec. Štirje zlogi so to. Drugi in tretji zlog, torej zadnji del imena in prvi del priimka, kažeta na priimek osebe, kateri je Šarec predal oblast. Torej Jan-Ša. Prvi in zadnji zlog pa skupaj sestavljata besedo Mar-Rec. To označuje ime meseca, v katerem je v nasprotju s pričakovanji prisegla nova vlada Šarčevega nasprotnika.”

Je torej Milan Kučan stavil na napačnega konja? “Bi rekel, da je. Kučan ne bi smel staviti na lisastega konja, ki se mu pogovorno reče tudi šarec. Takšni konji preradi skočijo v prazen bazen.”

Našega sogovornika smo tudi povprašali, ali meni, da je Robert Golob boljša alternativa od Marjana Šarca. “Nisem čisto prepričan. Golobi so ponavadi le prinašalci sporočil. Saj poznate golobe pismonoše. Pa golob na strehi pa to. Pri golobih moramo vedeti tudi, da čim manjši so, večji imajo vpliv. Torej, Robert Golob je dobra izbira, ampak se ne more primerjati z Gregorjem Golobičem,” nam je dejal.

Christophus Columbus