foto: Pixabay

Kot kaže, bodo Mirovni inštitut, sorodne nevladne organizacije in stranka Levica začela kampanjo, katere namen bo vplivati na zimsko modo oblačenja. Predvsem bodo skušali iz javnosti izločiti nošenje kap s cofom. 

Zakaj takšna odločitev? “Gre za to, da so takšne kape nosili fašisti. Cof dejansko simbolizira fascikel – butaro. To je simbol fašizma. Zato bomo, ko pridemo na oblast, nošenje takšnih kap prepovedali pod grožnjo zaporne kazni,” je za naš portal povedal Miha Kordiš. Prepoved naj bi uvajali postopoma, saj naj bi t. i. Božičkove kape prišle na vrsto za prepoved nekoliko kasneje. “Vsekakor jih bomo prepovedali, saj predstavljajo kapitalizem. Po novem bomo nosili le ruske kučme in polhovke, pa seveda titovke in baretke a la Che Guevara z naušniki,” nam je še dejal poslanec Levice.

Med možnimi prepovedmi, ki so s tem povezane, je tudi prepoved javnega praznovanja cvetne nedelje, ker se takrat nosi butarice v cerkve. “To je fašistično. Tega ne bomo dovolili. Raje to skurite v peči doma,” je povedal Kordiš.

Zvone Cornezzi – Cof