foto: arhiv Mravljišča

Po kuloarjih je zaokrožila informacija, da naj bi Janševa vlada resno razmišljala o odpovedi volitev, ki so razpisane za 24. aprila 2022. Pritiskom vlade naj bi podlegel celo predsednik republike Borut Pahor, poročajo nekateri mediji.

»Očitno je vlada strokovno ‘ugotovila’, da bo epidemija trajala še dolgo in da v tem času ni pametno menjati vlade. In je seveda odpovedala volitve. Zgodil se je državni udar!« je za naš portal povedal Jaša Jenull, ki se ob tem sklicuje na informacije, da so v zadnjih 24 urah iz policije odslovili več vodilnih kadrov, ki naj bi bili premalo poslušni vladi.

V uredništvu Mravljišča smo seveda preverili, od kod so mediji dobili informacijo o tem, da volitve odpadejo. Ugotovitve pa so osupljive – ugotovili smo namreč, da imajo uredništva mainstream medijev narejeno posebno povezavo, ki v marsičem spominja na t. i. rdeči telefon iz časa hladne vojne. Gre za kriptirano povezavo, ki omogoča posebej zavarovano pošiljanje elektronske pošte oziroma njen prejem iz »centra«, za  katerega nihče ne ve točno, kje se nahaja, sumijo pa, da gre za podzemne prostore kompleksa na Metelkovi, od tam pa je narejena podzemna povezava z Murglami. Iz omenjenega »centra« naj bi bili napeljani posebni kabli do uredništva petih medijev, kjer naj bi prvotne ukaze pretvorili v področne ukaze (podobno kot so decembra 1987 beograjski ukaz priredili za slovenske razmere, končni izdelek pa je opazil Ivan Borštner in ga kopiral).

Preko te komunikacijske linije je včeraj okoli 17h prišlo sporočilo, katerega kopijo smo dobili v naše uredništvo. Glasi pa se takole:

»Spoštovani delovni občani, ki delujete v sredstvih javnega obveščanja, oglašam se v trenutku, ko vas moram obvestiti, da je situacija v naši domovini skrajno resna. Kot veste, je razredni sovražnik, to je vladajoča koalicija, sprejel spremembo zakona o delu in organiziranosti v policiji, kar pomeni, da lahko na vsa vodilna mesta postavi sebi poslušne kadre. V praksi to pomeni, da je Janševa vlada že izvedla državni udar in je samo vprašanje časa, v kolikšnem času bo preklicala datum volitev, ki naj bi bile prihodnje leto 24. aprila.

Kot veste, je sedanji premier Janez Janša zelo nagnjen k pučizmu. To vsi veste in vam ne rabim razlagat. Sam sem to prvič opazil 2. julija 1991, na vrhuncu vojne za Slovenije, ko je skupaj s svojim prijateljem Igorjem Bavčarjem v moji odsotnosti in mimo pristojnosti mojega tedanjega namestnika v predsedstvu Cirila Zlobca prevzel vso oblast nad oboroženimi silami v Sloveniji. To je pooblastilo, ki je takrat pripadalo zgolj predsedstvu RS, sedaj predsedniku republike SD. Delovanje TO in policije je takrat iz defenzive prešlo v ofenzivo. Ker sem se v tem času v Beljaku pogovarjal z nemškim zunanjim ministrom Genscherjem, predsedujočim v KEVS, nisem mogel takoj posredovati. O nonšalantnem obnašanju ministrske dvojice me je preko telefona obvestil Ciril Zlobec. Tako je bilo jasno, da dvojec brez krmarja Janša-Bavčar vodi vojno, medtem ko smo se mi pogovarjali za mir. Državni udar se tistega dne ni zgodil le v Beogradu, ampak tudi v Ljubljani. Na podoben način so želeli pučisti v Moskvi avgusta istega leta mojega prijatelja Mihaila Gorbačova, ki je Ljubljano ob velikem nasprotovanju Beograda obiskal januarja 1988.

Kot tudi že veste, se je Bavčar kasneje spametoval za nekaj časa ob posredovanju še enega mojega prijatelja Nika Kavčiča. Janša se je še naprej upiral. Ne samo, da se je brutalno maščeval Zlobcu za njegovo, kot je sam dejal, špecanje, ampak je kot obrambni minister politično prevzel vojsko, ki je postala njegov privatni fevd. Zato smo bili prisiljeni reagirati. Nadaljevanje poznate. K sreči so tudi mnogi v Demosu, na primer Spomenka, dovolj zgodaj prepoznali njegove zlobne težnje.

Kljub temu vsi tisti, ki varujemo demokracijo, nismo mogli preprečiti njegovih pohodov na oblast. Leta 2004 mu je to uspelo z podtaknjenimi uslužbenci Državne volilne komisije. Leta 2012 mu je to omogočil dr. Virant, ki je hitro obžaloval svojo napako. V zadnjem primeru pa je pri tej prevari sodeloval Zdravko Počivalšek, ki je s tem reševal lastne finančne težave in je za vsako ceno hotel ostati minister za gospodarstvo. V novo koalicijo sta vstopili dve stranki, ki sta volilcem dali obljubo, da se s stranko SDS ne bosta povezovali. Na tej podlagi sta dobili volilne glasove. Vlada, ki jo imamo sedaj, je torej sad prevare, je globoko nelegitimna in pučistična.

Iz tega razloga je prav, da vas obvestim, da bo vlada skušala anulirati razpis parlamentarnih volitev prihodnje leto. Zadnje dni si Janševi svetovalci podajajo kljuko v uradu predsednika republike Boruta Pahorja, mojega nekdanjega asistenta iz CK. Želijo, da razglasi izredne razmere. To bi pomenilo, da bi volitve preložili za nedoločen čas. Vlada je namreč ugotovila, da bo spopadanje z epidemijo trajalo še dolgo, vsekakor še najmanj eno leto. V tem primeru ne bo mogla odpraviti omejitvenih ukrepov proti covid19, kar bi pomenilo velik debakel na volitvah. Zato je mogoče pričakovati, da bo skušala sprovocirati izredne razmere, morda tudi s kakšno inscenirano naravno nesrečo.

Zato vas želim obvestiti, da bo naslednjih 48 ur zelo nevarnih za vse poštene državljane Republike Slovenije. Prav zato boste v roku dveh ur preko našega kriptiranega informacijskega sistema prejeli posebna navodila za ravnanje v medijih in za pripravo na veliki protestni shod 29. novembra. Sami veste, da datum ni izbran naključno. Ne samo zaradi dejstva, da gre za največji praznik naše nekdanje širše domovine – avnojski sklepi v Sloveniji še vedno veljajo! Pač pa tudi zato, ker bodo ta dan spet koline. Na nekoliko drugačen način.

Računam, da boste svojo nalogo izvršili odločno in brezpogojno. Samo v tem primeru lahko računamo na uspeh.

Vaš Milan Kučan, vodja Centra za ohranitev demokracije”

Za zdaj nam še ni uspelo dobiti besedila posebnih navodil za novinarje. Ko jih dobimo, jih objavimo.

Pepi Bohorc