foto: STA / Nebojša Tejić; montaža Demokracija

Čeprav Jani Möderndorfer v tem sklicu ni več poslanec državnega zbora, je prav pred nedavnim obeležil novo veliko prelomnico v svoji karieri. Postal je namreč član svoje sedme stranke doslej, če odštejemo družbeno-politične organizacije, ki jim je pripadal prej.

Kot je znano, je Jani svoje politično udejstvovanje začel v ZSMS, ki je ob prehodu v večstrankarski sistem dobila naziv Liberalno-demokratska stranka oziroma Liberalna demokracija Slovenije od leta 1994 dalje. Nato je prestopil v Listo Zorana Jankovića oziroma Pozitivno Slovenijo, ko je postal za nekaj časa celo ljubljanski podžupan. Nato pa je postal poslanec omenjene stranke in celo vodja poslanske skupine, a seveda le do takrat, dokler sta bila »ata Zoki« in »šivilja« v dobrih odnosih. Jani je stopil na stran slednje in postal član nove poslanske skupine ali po domače šiviljskega kluba Zavezništvo, ki se je nazadnje imenovalo le še SAB. Ker šivanje ni bil njegov poklic (po osnovnem poklicu je namreč medicinski tehnik), se prestavi v takrat etično Stranko Mira Cerarja – a kaj, ko se je stranka preimenovala in jo je nato prevzel človek z dokaj zdravstvenim imenom Zdravko. Zgodi se prestop v nov klub zmagovalcev, tokrat je to Lista Marjana Šarca, LMŠ, ki jo vodi nekdanji predsednik kamniškega  odbora Pozitivne Slovenije in znani metalec puške v koruzo. Kot je znano, se je LMŠ nedavno pridružila klubu golobjih svobodnjakov, s čimer je Jani postal član svoje sedme stranke.

No, sedaj mu manjkata samo še dve, da bo Jani postal priznani stari politični maček. Saj veste, mačkoni imajo devet življenj. In čakamo na prvo frakcijo znotraj Gibanja Svoboda. Le tega ne vemo, kdo bo prvi začel. Pomembno je, da se bo v njej znašel Jani. Do tedaj pa srečno v novi stranki!

Zagotovo pa mu ob naslednjem prestopu obeležitev v Guinessovi knjigi rekordov ne uide…

John Moderntalking