Fotografija v resnici razkriva Kordišev volilni program, ki naj bi ga uradno predstavil to soboto. (foto: Twitter)

Čeprav fotografija, ki jo vidite zgoraj, v javnosti kroži že nekaj let, pa je najbolj ekscentrični poslanec Levice Miha Kordiš, sicer tudi predsedniški kandidat s podporo iste stranke, močno vzrojil januarja letos, ko je to fotografijo uporabil Rok Snežič, si jo natisnil na majico in celo na masko. 

Končno nam je uspelo tudi izvedeti, zakaj toliko ogorčenja s Kordiševe strani. Kordiš je namreč že takrat vedel, da bo predsedniški kandidat Levice na volitvah, ki bodo sicer ta mesec. Razlog za jezo pa je v tem, ker je obstajala nevarnost, da bi Snežič ukradel Kordišev že vnaprej pripravljen predvolilni program, ki bi ga Kordiš sicer razkril to soboto, torej v samem finišu predvolilne kampanje.

Takole je sicer izgledala akcija Roka Snežiča, sedaj dvojnega doktorja znanosti:

foto: posnetek zaslona

A to je bil dejansko odgovor na Kordišev transparent:

foto: Facebook

Ob tem naj spomnimo, da se je Miha tu fotografiral s tedanjo partnerico Tonjo Jerele, ki ga je tisti čas močno podpirala, v zadnjem času pa je obrnila ploščo in zapisala, da je Kordiševa predsedniška kandidatura “butasta”.

No, zgodba je vsekakor povezana s Kordiševim volilnim programom, ki ga simbolizira legendarna fotografija Kordiša z banano. Viri iz Levice so nam razkrili, kaj vse to pomeni. Miha Kordiš preko te fotografije obljublja naslednje – citiramo:

  1.  Omogočiti zastonj frizerske storitve za vse, tudi za predsednika vlade Roberta Goloba. Seveda se za to dvigne DDV na stopnjo 30 odstotkov, da bomo zadevo lahko financirali.
  2.  Vsako gospodinjstvo bo v zimskem času imelo na voljo eno zastonj banano na osebo. Pogoj za to je, da imate v stanovanju Titovo sliko ali vsaj majico z likom Che Guevare.
  3.  Od alkoholnih pijač za ogrevanje telesa bo na voljo le poceni lozovača. Viski in kubanski rum s podobo El Commandanteja oz. Fidela Castra bo na voljo tistim, ki opravljajo posebej zahtevne naloge (ministri, poslanci).
  4.  Radiatorji za vse, ne le za peščico. Vsaki osebi pripada en radiator. Kdor ima več kot enega, mu bomo odvečne nacionalizirali. Razdelitev radiatorjev bo koordiniral Dušan Smodej.
  5.  Enako kot za radiatorje velja tudi za odeje in zaščitne maske iz tekstila.
  6.  V primeru popolnega embarga na plin iz Rusije je kot energent dovoljeno uporabiti tudi pivo.
  7.  Izstop iz zveze Nato čim prej – ko bo Slovenija postala članica Ruske federacije, bomo plin imeli zastonj.

To je seveda le neuradna verzija Kordiševega programa, zato že nestrpno pričakujemo soboto, 8. oktobra, ko bo točno ob dvanajstih Miha Kordiš nagovoril ljudstvo preko radia in televizije.

Kornelij Dišavič Mihič