foto: Facebook

Prihodnje leto se bo predsedniku republike Borutu Pahorju iztekel drugi zaporedni mandat, kar pomeni, da ne more več kandidirati za predsednika. Zato se nekateri že sprašujejo, kaj bo počel po odhodu iz predsedniške palače (ki je Slovenija pravzaprav sploh nima, saj je predsednik republike najemnik v vladnih prostorih).

Morda pa odgovor na vprašanje ponuja napoved predsednikovega jesenskega uradnega obiska v Avstriji. Tam se ne bo srečal le s kanclerjem ter zveznim predsednikom, pač pa naj bi bil v obisk vključen tudi srečanje z avstrijskimi in nemškimi filmarji, med njimi bo tudi Matthias Walter, sicer izvršni producent serije Gorski zdravnik.

Po neuradnih podatkih naj bi avstrijski televizijci Pahorja že snubili za snemanje naslednje sezone serije Gorski zdravnik, ki bo prikazovala legendarnega Martina Gruberja deset let po poroki z njegovo Anne. Hans Sigl, ki v seriji igra glavno vlogo, se namreč namerava upokojiti, zato skušajo najti človeka, ki bi mu bil čim bolj podoben. Iz nadaljevanke odhaja tudi Nemka Ines Lutz, ki jo sedaj gledamo v vlogi svetlolase Anne. Tudi zanjo iščejo zamenjavo kar v Sloveniji, saj nameravajo glasove zanju Avstrijci posneti posebej. Po naših podatkih je Pahorjev kabinet za vlogo Anne predlagal nekdanjo ministrico Mojco Kucler Dolinar, prizore za novo sezono pa naj bi snemali tudi v najlepšem alpskem okolju, kjer so nekdaj že snemali filme o Kekcu.

R. V. 

 

 

 

Najlepši par iz nadaljevanke Gorski zdravnik se poslavlja… (foto: posnetek zaslona)
Namesto Ines Lutz bi lahko vskočila Mojca Kucler Dolinar… (foto: politikis)