foto: P. T.

Čeprav že vrabci na strehi čivkajo, da je prvak LMŠ Marjan Šarec že dolga leta tudi aktiven župljan v Šmarci pri Kamniku – navsezadnje je bil tam tudi gasilec in nato kamniški župan –, pa so nam priče zaupale, da se je na enem od kosil, kjer je bil Šarec skupaj s krajevnim župnikom, zgodila tudi tale nerodnost.

Ker je prvak LMŠ vajen energično ukazovati vsem okoli sebe, je hotel tudi nekoliko pospešiti delovanje strežnega osebja, ko je začelo nositi juho, in je eni od natakaric ukazal, naj ta »župnik« odnese z druge mize kar k njemu. Seveda so ga osupli preostali gostje, še najbolj pa župnik iz Šmarce, samo debelo gledali, češ kaj se zdaj dogaja. Tudi strežno osebje je bilo zmedeno. Kasneje pa je Šarec priznal, da je imel v mislih jušnik. »Veste, pri nas govorimo po domače. Juhi rečemo župa. In če je posoda za juho jušnik, je posoda za župo župnik. Preprosto, a ne?« je pojasnil za naš portal. Zamere s strani duhovnika, ki je bil prisoten, ni bilo, pravi.

Je pa že kmalu po kosilu prišlo do novega incidenta, saj je, potem ko so gostje popili že nekaj žlahtne kapljice, Šarec v slogu Serpentinška okrivil ženski del publike, da so krive za globalno segrevanje. »Ja, zakwa pa mislte, d se vročmu vremen u jesen reče babje poletje?« je izustil. In se kasneje opravičil, češ da se težko loči od svojega priljubljenega lika, s katerim je zaslovel v Sloveniji.

P. T.