foto: STA

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da ljubljanski župan Zoran Janković napoveduje tožbo proti Urošu Slaku in Pop TV. In razlog? Slak ga je povabil v oddajo 24ur.

Poklicali smo Zorana Jankovića, ki nam je potrdil, da namerava vložiti tožbo. »To je nezaslišano, nje, da sem se moral na televiziji zagovarjat kot kakšen cucek, nje. Pa sem povedal ljudem, nje, da je vlada kriva, nje, pa mi ne verjamejo. Počutil sem se kot na zatožni klopi, nje,« nam je povedal.

Seveda smo ljubljanskega župana spomnili, da je še v sami oddaji rekel, da ga mediji nočejo vabiti v oddajo, ter ga povprašali, zakaj sedaj taka sprememba. »Najprej sm tko mislu, nje, pol je pa drugač, nje, kr poglejte Janševe, nje, ves čas na televiziji, ampak se morajo zagovarjat, nje,« je odgovoril.

Kot trdi Janković, sam ni politik, ampak gospodarstvenik na začasnem delu v politiki. Zato je zelo pozoren na to, kdaj ga vabijo v medije in kdaj ne.

Smo pa v uredništvu Mravljišča našli razlog za tožbo, ki ga Janković ni navedel. Neuradno naj bi ga zelo znerviralo, ker so se po njegovem nastopu na Pop TV začele pred njim skrivati farmacevtke. Sam tega ni pričakoval, vendar pa naj bi na Pop TV vedeli, da se bo to zgodilo. Posledica tega pa je, da si ljubljanski župan ne more več kupovati zdravil.

Janko Zorančič