foto: Flickr, Youtube

Marsikoga preseneča, da je slovenski evroposlanec iz vrst SD Matjaž Nemec, ki je na tej funkciji po izvolitvi Golobove vlade nasledil Tanjo Fajon, sedaj zunanjo ministrico in svojo staro-novo strankarsko šefico, zadnje dni tako aktiven in predvsem glasen. 

Naj še enkrat spomnimo: Matjaž Nemec je želel doseči, da bi evropski parlament v Bruslju s parlamentarnega kanala umaknil Nova24tv, kar se ni zgodilo. Nato pa je poskušal od Avstrijcev doseči, naj umaknejo kontrolo na meji s Slovenijo (kljub močnemu pritisku migrantov, ki preko Slovenije želijo na zahod Evrope). Ob vsem tem aktivizmu Matjaža Nemca so se številni čudili, češ kako je lahko kar naenkrat tako aktiven, saj po njegovem odhodu v Bruselj ni bilo slišati nič o njem. Vse do tega tedna.

Vendar pa smo prav v teh dneh tudi dobili odgovor na to vprašanje. Ponudile so ga kar Slovenske novice (in še nekateri drugi mediji), ki opozarjajo na Sončevo nevihto. Vesoljska agencija NASA je namreč včeraj izdala opozorilo, da prihaja sončna nevihta, ki lahko povzroči težave v telekomunikacijah. Delci, ki so se sprostili v velikem sončnem izbruhu pretekli konec tedna, bodo namreč v teh dneh dosegli Zemljo. No, očitno so jo že, saj se to zelo pozna v delovanju Matjaža Nemca.

Ampak berite naprej. Slovenske novice, sklicujoč se na britanski časopis Mirror, navajajo naslednje podatke: “Strokovnjaki za vesoljsko vreme pravijo, da je 200.000 km dolga magnetna nitka na soncu izbruhnila v torek in del sebe izvrgla v vesolje. Ostanki eksplozije bi lahko leteli proti Zemlji in obstaja bojazen, da bi lahko v soboto posegli po zemeljskem magnetnem polju. NASA je izdala opozorilo, v katerem piše, da bi to lahko povzročilo šibka nihanja v električnem omrežju, pa tudi, da bi bila avrora (polarni sij) vidna na visokih zemljepisnih širinah, kjer sta denimo Kanada in Aljaska.” Več TUKAJ.

Razlog se torej skriva v MEGA magnetni NITKI, ki se nahaja na Soncu. Po logiki demokratičnega centralizma izbruh takšne mega-nitke vpliva tudi na vse manjše nitke na zemlji, saj jih z magnetnim poljem privlači in vpliva na njihovo obnašanje. Ker je naš evroposlanec po priimku torej Nemec, je normalno, da ga Sončeva nevihta sedaj usmerja k meji z Avstrijo, torej z nemško govorečo državo, za katero se prej ni nikoli posebej zanimal. Kot so nam povedali viri na SD, je zaradi tega prihajalo tudi do motenj na današnjem strankarskem kongresu, čez nekaj dni pa naj bi se razmere normalizirale, saj je bil vpliv Matjaža Nemca na potek kongresa menda zelo neznosen. Ne glede na to – ali pa ravno zaradi tega – je Nemec tudi postal podpredsednik SD. A mir pred njim bodo imeli šele, ko bo vpliv Sončeve nevihte povsem prenehal in se bodo tudi Nemčeve nitke umirile, pravijo naši viri.

Matija Nitkar