foto: posnetek zaslona / Top TV

Tudi tokrat nekaj kratkih in sladkih, no, pa tudi pikantnih…

Sedaj, ko je jasno, da se hrastniški bazen zapira, je občino Hrastnik na lastno pest obiskal minister za obrambo Marjan Šarec. Ki je zagotovil, da bo bazen zagotovo odprt, četudi v njem ne bo vode. Marjan ima namreč že bogate izkušnje s skakanjem v prazen bazen.

Luksemburški premier Xavier Bettel, ki je nedavno obiskal Slovenijo, je naši državi neizmerno hvaležen predvsem zaradi ene lastnosti: vlada Republike Slovenije je njegovega zakonskega partnerja zelo dobro sprejela in počastila, kot se spodobi za vsako prvo damo. Pa čeprav je le-ta moškega spola. Tudi dame niso več to, kar so bile nekdaj…

Evropska komisarka Vera Jourova je v zadnjih dneh nenavadno pohitela z obiskom Slovenije, ker bojda rešuje medijsko svobodo, slednjo pa menda v naši državi ogroža predvsem opozicija in ustavno sodišče. Ob tem naši viri upajo, da se ni s premierjem Robertom Golobom srečala v Dolančevem vikendu v Gozd-Martuljku, tako kot vrhovni predstavniki JLA s slovenskim vodstvom leta 1988, ko je “zagustilo” zaradi tihe podpore ZKS slovenskim kontrarevolucionarjem.

Po najnovejših podatkih naj bi organi pregona pošteno osušili gasilce, ki so na shodu pred parlamentom in zgradbo vlade prižigali bakle. Po pojasnilih iz Golobove vlade je to preventiva, ker ob naslednjem takšnem shodu bi lahko gasilci pošteno podkurili vladi in bi moral njen predsednik bežati s helikopterjem, tako kot leta 1989 romunski diktator Nicolae Ceauşescu.

Po nekajletnem delovanju v lakirnici na najboljšem kmetijskem zemljišču v Hočah Magna zapira svoj obrat in večji del svojih zaposlenih pošilja v svojo primarno enoto v Gradcu. “Pa tako smo se matrali podkupiti Bojana Požarja, da ne bi pisal o tem,” se v teh dneh sliši v krogih, ki so takrat na vsak način hoteli pripeljati Magno prav na določeno lokacijo. No, v Gradcu bodo zaposleni dobili vsaj normalne plače in jim v prihodnje morda ne bo treba protestirati pred parlamentom, tako kot zadnjo sredo…

Ljubljanski župan Zoran Janković se je z majhno gesto odzval na ponedeljkov protestni shod pred ljubljansko mestno hišo. Ko se je začelo predvajati partizanske koračnice, je pogledal skozi okno, kaj se dogaja, če prav sliši. Zoran torej dobro sliši in se ne more izgovarjati, tako kot nekdaj njegov rojak Slobodan Milošević, da ne sliši dobro. Torej je dobro slišal tudi zahteve protestnikov.

Levi civilnodružbeniki so čedalje bolj nezadovoljni z vlado Roberta Goloba. Češ nismo se za to borili, da vas spravimo gor, vi pa nočete počistiti desničarske bande. Sedaj čakamo samo še na razglas, da sta Janez Janša in Robert Golob dva obraza iste glave. No, morda je pa to razlog, zakaj koalicijski politiki tolikokrat protestirajo proti sebi.

Okoljska aktivistka Greta Thumberg je po najnovejših ugotovitvah v resnici po rodu Črnogorka. Z vsakega protesta jo morajo policisti tako rekoč odnesti. Njen moto je: “Diži se, zemljo, da legnem.” Problem pa je, ker jo (po njeno preveč onesnažena) Zemlja noče ubogati, ker ima menda zapacana ušesa.

Samo dan po velikem shodu upokojencev pred parlamentom, kjer je vodja shoda Pavel Rupar opozarjal vladajoče, naj si ne želijo nove upokojenske stranke, je odstopil predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič. Ali bo na njegov stolček sedaj jurišal nekdanji in pozabljeni poslanec Marko Bandelli, ni znano. Vsekakor pa se mora Marko nekoliko odpočiti na daljnih otokih, pa dobro najesti, čaka ga naporno delo v slovenski politiki.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se sedaj velikodušno opravičuje medijem, ki jih je pred izvolitvijo za predsednico grdo užalila. Seveda takrat, ko ji je bilo že zagroženo s tožbo. Po naših neuradnih podatkih pa naj bi se portalu Necenzurirano opravičila, ker jih je uvrstila v družbo s Požareport in Nova24tv, kar je nedopustno ponižanje za portal, ki je po mnenju Roberta Goloba najboljši medij v državi.

Poroča: Jože Mravljinčar