foto: montaža Demokracija, Shutterstock

“Ko razbijemo levo sredino, pripeljemo na oblast avtoritarce. Zato je povezovanje leve sredine v smeri vrednot solidarnosti, svobode in demokracije, ki jih živi tudi Milan Brglez, ključ, da mračne sile za vedno izženemo iz Slovenije,” je pred dnevi neenotnost na levem bloku komentiral aktualni premier in predsednik največje vladajoče stranke Robert Golob. 

Kot je še dejal, “nekateri zelo zreli ljudje tega še vedno ne dojamejo in ne razumejo, da je potrebno povezovanja na levi sredini brezpogojno podpreti”. Poznavalci menijo, da je Golob s tem imel v mislih Milana Kučana, tistega sicer cenjenega predsednika, ki po Golobovih besedah včasih ustreli tudi kakšnega kozla. Ob tej izjavi smo Goloba takrat povprašali, ali ni šel s svojimi ocenami predaleč, a nam je odgovoril, da Kučan lahko strelja kozle, Marjan Šarec jih pač ne more, ker je puško vrgel v koruzo. No, pa ga je vseeno vzel za obrambnega ministra v zameno za to, da je Šarec (brez puške) likvidiral lastno stranko.

Izjava o “mračnih silah” pa je marsikoga prestrašila in vznemirila. Ker nas je zanimalo, kakšno ozadje ima takšna izjava, so nam viri iz Gibanja Svoboda pojasnili, da je njihov predsednik po novem tudi pooblaščeni eksorcist, ki ima pravico izganjati vse mračne sile, še zlasti pa “princa teme”. Kdo naj bi bil po njihovo princ teme, niso hoteli povedati, češ saj sami veste, o konkretnih imenih pa se ne sme govoriti, saj so sicer eksorcizmi precej oteženi.

Ali je torej Robert Golob s strani Cerkve potrjeni eksorcist? Namreč, v katoliški Cerkvi je prvi eksorcist v škofiji sam škof, lahko pa pooblasti duhovnika za obrede izganjanja hudih duhov. Ker pa je Golob laik, ta možnost odpade. Vendar pa se za eksorcista ni proglasil sam. Pravi namreč, da ga je za eksorcista pooblastila Cerkev. No, šele kasneje smo izvedeli, da je to Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja. Karkoli že ta naziv pomeni. Bong!

Glede na dvoumnost izjav o mračnih silah pa nas je seveda zanimalo, koga se bo Golob kot eksorcist najprej lotil. Naši viri namigujejo, da bi bil to lahko kar Milan Kučan. “Noče podpreti našega skupnega kandidata, ki nosi isto ime kot on, torej je zagotovo vmes kakšen hudi duh, morda celo Princ teme,” je pojasnil vir iz Gibanja Svoboda.

Milenko Robič Hišan