foto: zajem zaslona

Marsikdo je obnemel ob novici, da je premier Robert Golob minuli konec na Krasu sadil drevesa v spremstvu Tine Gaber. Mnogi so se čudili, kaj je našega premierja pičilo, da se je spustil v takšno akcijo. 

Naši dopisniki s terena so kar precej časa zbirali informacije. No, potem pa smo na kraju dogajanja dobili kar same predstavnike vlade oz. Golobovega kabineta. Eden od njih nam je pojasnil: “Slovenija drevesa nujno potrebuje, da bomo spet prišli nazaj na zeleno vejo. Morda bomo morali v ta namen tudi obrniti tok evolucije in naš premier je živ dokaz tega. Saj veste, če hoče človek splezati na zeleno vejo, se mora razviti nazaj v opico. In če bo dreves premalo, si bo v končni fazi sam kriv, kajti človek zna saditi drevje, opica žal ne.”

Domačine s Krasa, ki so spremljali ta nenavaden dogodek, pa smo povprašali za mnenje, ali je primerno, da je pri sajenju dreves asistirala Tina Gaber. “Zakaj pa ne, edino delovno haljo je imela malce predrago,” je povedala ena od prebivalk. No, kasneje pa je izvedela, da je Tinin delavski kostim precej dražji od obleke, s katero se je nedavno postavljala Nika Kovač.

Eden od domačinov pa nam je zaupal, da je zadovoljen, ker končno vidi premierja Goloba, da nekaj fizično dela. “Doslej je sadil samo rožice, zdaj pa končno tudi drevesa. Čakamo, da nam pride posadit nove trte za teran, da bo vsaj nekaj koristi od njega,” je povedal.

O akciji smo nato vprašali še samega premierja Goloba. “O ja, ma veste, zadnjič so mi padle vilice iz rok, ko mi je Pahor rekel, da ne bom več dolgo premier. Ampak tokrat sem lopato trdno držal, nihče me ne bo premagal. Če bo treba, si bom kupil katrco in bom še deset let na oblasti, mona,” je dejal za naš portal.

Marc Betonelli