foto: STA / Gregor Mlakar

Policija je minuli vikend preverjala psihofizično stanje voznikov, saj je bilo mogoče zaradi martinovanj pričakovati večje število tistih, ki so globoko pogledali v kozarec. Po navedbah naših virov so ustavili tudi poslanko Levice Violeto Tomić.

Cestna patrulja slovenske policije je v naselju Debela Zadnjica pri Novem mestu ustavila vozilo poslanke DZ Violete Tomić. Po preverbi dokumentov voznice je policist odredil še preverbo prisotnosti alkohola pri voznici. Sprva se je Tomičeva branila tej vrsti testiranja, češ da je nepotreben, češ da je popolnoma trezna, ker v minulih nekaj dneh ni zaužila niti kapljice alkohola.

Ker pa je policist vztrajal pri izvedbi preizkusa, je na testiranje pristala, a je alkotest pokazal kar 1,2 promila alkohola v njenem izdihanem zraku. To je seveda ovrglo njeno trditev, da ni v minulih dneh zaužila nobene alkoholne pijače. Še vedno je vztrajala pri svoji treznosti, možnost vnosa alkohola v njeno telo pa je nato priznala, ker je tega dne zjutraj pila kri partnerju njene hčere, za katerega se ve, da je težek alkoholik.

Ker je razburjena voznica še verbalno napadla policista z izrazi, ki ne pritičejo javni osebi, kar poslanka je, se je policist odločil, da bo opisan primer predal v nadaljnjo obravnavo sodniku za prekrške, poroča naš vir.

Violetin nesojeni zet za zdaj še ni potrdil, da bi imel kakršne koli izkušnje z vampirji v zadnjih nekaj dneh. Je pa priznal, da se je na t. i. noč čarovnic tako napil, da je že skoraj izkusil klinično smrt. Vendar se je spet moral vrniti v zemeljsko življenje.

Polde Maligan