foto: družbena omrežja

Vidno izčrpani petkovi kolesarji so včeraj pisali Janezu Janši, Mateju Toninu in Zdravku Počivalšku naj vlada ne sprejema tako pogosto ukrepov za dobro Slovenije. Menijo, da bi jih morali koalicijski partnerji enakomerneje razporediti čez leto. Poleg zdravstvenih tveganj zaradi prepogostega besa in prevelikih količin kokaina, da vzdržijo napor, trpi njihovo mirno družabno življenje, saj so prepogosto na ulici.

Tiskovni predstavnik petkovega kolesariata, ki se je preimenoval v  Zvezo hitro razdražljivih levičarjev (ZhrL) Jaša Jenull, je včeraj pozval vladno koalicijo: »Dragi fašisti, nacisti in rasisti, prosim, ne zavzemajte se za tradicijo, družino, Slovenijo in normalno življenje tako pogosto. Tudi mi smo samo ljudje in preprosto ne moremo vzdrževati levičarske jeze tako dolgo. Mimogrede: Smrt janšizmu!«

Zdravstveni delavci že opozarjajo na nevarno povečanje popolne izgorelosti in srčnega infarkta med člani ZhrL. Ker gre za manjšo skupino ljudi, so pod hudim psihološkim pritiskom, saj imajo mnogi občutek, če ne bodo oni nasilni na ulicah, ne bo nihče drug.

Zadeve se odvijajo tako hitro, da čas hitro razdražljive levičarje prehiteva. »Ko se je na spletu pojavil posnetek, kako sem brcal policiste, metal granitne kocke in vpil ´Smrt janšizmu´, sem bil še popolnoma svež in poln moči. Le pol ure kasneje sem se na drugem posnetku pojavil popolnoma obnemogel,« je za Mravljišče pojasnil Miha K. Ordiš in dodal: »Žena in ljubica me bosta linčali, ker sem tako pogosto z doma na ulici.«

Popolnoma izčrpan član Zveze hitro razdražljivih levičarjev (ZhrL) Miha K. Ordiš.

Zato ZhrL poziva vladno koalicijo naj Slovenije ne vleče tako hitro naprej. Oni vendarle živijo na račun revščine in socialne nepravičnosti. Če se to prehitro spremeni, lahko izgubijo delo poklicnega protestnika in kariernega kriminalca. »Pojma nimate, kako težko je obdržati tako zaposlitev,« je povedal Tone pro Testnik.

Če vlada zahtev ne bo izpolnila, so zagrozili še z bolj nasilnimi protesti. A čez nekaj tednov, ko si bodo opomogli.

Pepi Bohorc