foto: Imdb

Prejšnjo nedeljo so na prvem programu nacionalne televizije začeli s predvajanjem tretje sezone nadaljevanke “V imenu ljudstva”, najbolj proslavljenega političnega trilerja v Sloveniji doslej. 

A po včerajšnjem drugem delu tretje sezone smo zaznali veliko nervozo s strani nekaterih oseb iz resničnega življenja – tudi odziv znanega televizijca, ki menda protestira, ker so ga v nadaljevanki upodobili, tako rekoč skopirali. “Igralec mi je totalno podoben, dela v medijih, obnaša se pokroviteljsko do svojih praktikank in jih podira. Dejansko jim je in ljubimec in nadomestni oče obenem. Ampak, da ne boste mislili, da je to tudi moja podoba. Jaz sem podiral samo poročene in to sredi Krasa,” nam je v elektronskem sporočilu zaupal neznanec, ki se je podpisal kot “Jagnje”.

Kot je še zapisal, nadaljevanka skuša imitirati njegovo javno podobo, ki so jo naredili tabloidni mediji in razni škodeželjneži. “Veste, televizijo, ki to sranje predvaja, sem celo sam pomagal ustvariti, pa dobro sem se imel v pisarnah, pa tudi v kakšni vili na Krasu. Da sem potem gledal svojo Ksenijo takoj po nadaljevanki, mi je delalo ogaben priokus, ker so me grdo imitirali. Pa sem imel televizijke zelo rad, kar Barbaro vprašajte,” nam je še sporočil. Svoje identitete nam ni izdal.

In kaj ga je zmotilo? “Ker je igralec Uroš Fürst videti skoraj isto kot jaz,” je zapisal. “Mislim, to je drugače Jan, pravzaprav Janez Pretnar, odgovorni urednik tega izmišljenega medija. Pa ne morete tako, no… Že res, da sem kot drvar in rad podiram, ampak ne na tak način. In da takole sedaj delajo pod Urbanijo.. vse jih opazujem s periskopom, čeprav sem skrit dobesedno v mišji luknji,” nam je odgovoril. “Z Dunjo sva imela strogo profesionalni odnos, naj počiva v miru,” je še dodal. “In to, kar imamo sedaj na RTV, je vse skupaj en radio GaGa. Sami posnemovalci. Mi smo bili vsaj originalni.”

Po mnenju poznavalcev bi ta televizijec, ki se nam je oglasil, lahko bil tudi nekdanji direktor TVS Janez Lombergar, kar lahko sklepamo, ker je v svojih odgovorih omenjal tudi pesnitev Pegam in Lambergar.

Fric Filmar