foto: Flickr

Danes je vlada dr. Roberta Goloba pompozno praznovala prvih sto dni vladanja. V okviru tiskovne konference je tako pripravila tudi pogovor s predsedniki koalicijskih strank v slogu Studia City, saj je vprašanja postavljal kar Marcel Stefančič. 

Kakorkoli že, sodeč po Golobovem nastopu ljudje še naprej plešejo od veselja, saj je vlada pregnala toksično politično kulturo in vzpostavila normalno stanje. Zato se je takoj po tiskovni konferenci razvil neformalen pogovor, da bi čez sto dni obeležili nov jubilej vlade, torej prvih 200 dni vladanja, češ kakšen dogodek naj vlada pripravi takrat.

No, vendarle se mu je eden od navzočih tujih novinarjev odzval na povabilo in mu predlagal: “Gospod premier, glede na vašo vabilo na ples bo najbolje, če si takrat priskrbite cirkuškega medveda, ki ga boste učili plesat. Namreč, čez tri mesece, ko bodo cene kurjave tako podivjale, da bodo ljudje na mrzlem, verjetno nihče več ne bo hotel z vami plesati. Medveda, ki zdrži tudi hudo zimo, boste pa že prepričali. Tako boste pokazali, da v času vašega vladanja vsaj nekdo pleše.”

Za zdaj nimamo podatkov, ali se je Golob pozitivno odzval na ta predlog. Vseeno pa smo iz radovednosti preverili, če ima kdo v Sloveniji cirkuškega medveda. Po telefonu nas je poklical Pepi Brajdič s Kočevskega in nam sporočil, da glede tega ni problema, ko on sam zaropota, vsi medvedje v Kočevskem rogu plešejo. Zato pričakuje, da se mu bo pri tej cirkuški predstavi pridružil tudi Golob. Vendar naj bo previden, pravi, kajti medvedje bodo iskali hrano in jim bodo tudi golobi prav prišli.

Brajdimir Medvedjev