foto: Printscreen / Top News

Na protestnem shodu t. i. anticepilcev je nastopil tudi pevec Werner, ki je navzočim protestnikom predstavil svoj hit »Cepljeni z ljubeznijo«, s katerim se po glasbeni plati upira po njegovo fašistoidnim ukrepom vlade.

Ker pa se protesta udeležujejo tudi člani skupine tradicionalno usmerjenih katolikov pod imenom »Scutum Fidei« – vodi jih znani hotelir z Jezerskega Alen Koman, ki se sicer ne otepa turističnih bonov – , so se razširile govorice, da so člani omenjene skupine začenjali spreminjati sicer negativno mnenje do sodobne krščanske slavilne glasbe, ki naj bi bila po njihovo navaden modernistični razvrat.

Kot nam je uspelo izvedeti, se v omenjeni skupini naslanjajo na svetopisemsko načelo, da je Bog ljubezen, zato je Wernerjeva skladba pravzaprav slavilna in pomeni, da smo cepljeni z Bogom, trdijo. Čeprav gre za sodoben stil pop glasbe, so tu pripravljeni zamižati na eno oko, kajti cilj posvečuje sredstva, potrebno se je upreti brezbožni prostozidarski vladi, ki nam kroji življenje, je našemu poročevalcu s terena dejal Koman. S takšno slavilno glasbo naj bi se tudi po duhovni plati upirali sprevrženim strokovnjakom in prodanim zdravnikom.

Na vprašanje, ali bo Werner morda imel slavilni koncert v okviru katerega od dogodkov Scutum Fidei, nismo dobili odgovora. Neuradno naj jih nedavna odločitev papeža Frančiška, izražena v pismu »Varuhi tradicije« (kjer disciplinsko ureja področje tradicionalne latinske maše), tako ujezila, da svojih dogodkov do nadaljnjega ne bo organizirali, ampak se le udeleževali drugih. Bosta pa, kot trdijo naši viri, na naslednjem njihovem srečanju ministrirala Ladislav Troha in Zoran Stevanović, častni gostje pa bodo tudi pripadniki vahabitske skupnosti.

P. T.