foto: STA, Facebook

Včeraj so lahko gledalci nacionalne televizije spremljali dokaj čustveno slovo oddaje »Politično s Tanjo Gobec«. Oddaja se je namreč poslovila z malih zaslonov po treh letih.

Tako kot ponavadi je Tanja Gobec tudi tokrat poskrbela za pluralno sestavo svojega omizja. No, vsaj uradno naj bi bilo tako, saj sta bila njena gosta evropska poslanca Ljudmila Novak in Klemen Grošelj, ki prihajata iz različnih političnih opcij. Ob koncu oddaje pa se je Tanja poslovila s citatom, ki naj bi simboliziral smrtonosno brezbrižnost v času vzpona nacistov na oblast. Češ, ko so prišli po komuniste, po Jude, po sindikaliste, sem bil tiho, ker nisem bil nobeden od njih. Ko so prišli pome, pa ni bilo nikogar več, ki bi se uprl.

No, naši viri pa so nam povedali, da to nikakor ne pomeni konca oddaje, saj naj bi se slednja nadaljevala, le da na drugačen način. Po naših informacijah naj bi Odlazkov »Radio 1« v kratkem začel oddajati tudi kot televizija, vsaj tako je namreč napovedal Denis Avdić. Čeprav slednji molči o programski shemi nove televizije, pa se čedalje glasneje ugiba o tem, da naj bi Tanja Gobec svojo oddajo odslej pripravljala prav za novo televizijo. Seveda ne več v studiu nacionalne televizije, pač pa nekje blizu zgradbe RTVS, saj naj bi grozila nevarnost, da bi oddaja ostala brez gostov, če bi jo preselili npr. v novi Odlazkov multimedijski center v Vevčah.

Čeprav nam točne lokacije sprva ni uspelo izvedeti, pa smo kmalu dobili jasen namig o tem, da bi Tanja Gobec lahko gostila znane »levosučne« Slovenke in Slovence na lokaciji, kjer naj bi se še posebej dobro počutila. Naši viri ob tem posebej omenjajo »Bangladesh« – gre za znameniti bar, kjer se dnevno srečujejo zaposleni na nacionalni RTV ter izmenjujejo informacije, mnenja… Seveda ob kozarčku vina, piva ali kakšne močnejše substance. »Glede na to, da je bila oddaja enkrat že skoraj ukinjena zaradi maliganov, smo resno razmišljali, da bi zadevo rešili tako, da nihče od nastopajočih ne bi imel težav z abstinenčno krizo, zato bi imeli pijačo ves čas pri roki. Zato je postavitev scene v notranjosti bara ‘Bangladesh’ zelo priročna za vse nas, tudi Tanja je zelo zadovoljna. Razmišljamo, da bi v to okolje v prihodnje povabili tudi Studio City, vendar imamo težavo s pridobivanjem dovoljenja, saj bomo morali v tem primeru v času snemanja zapirati Kolodvorsko ulico,« nam je povedal vir blizu Denisa Avdića.

Oddajo naj bi tako zagnali že v začetku marca, prvi gost Tanje Gobec v prenovljeni oddaji pa naj bi bil Igor Kršinar, ki bo slovenski javnosti razložil skrivnostno ozadje svojega velikega spreobrnjenja, saj je iz nekdanjega zagovornika desne politika postal njen najhujši nasprotnik. Naš vir sicer zanika, da bi bil Kršinar prvi gost. »Si predstavljate kombinacijo maliganov in pomirjeval? Jaz si ne,« nam je povedal naš vir.

Tatjana Gobček