foto: STA, Demokracija

Čeprav se obrambni minister in nekdanji premier Marjan Šarec zadnje čase bolj malo pojavlja v medijih, pa je prav danes dopoldne razglasil preplah. “To ni več normalno, Slovenija, kaj Slovenija, cel svet je v nevarnosti,” je menda zapisal v uradnem sporočilu Ministrstva za obrambo. 

Sporočilo je zaokrožilo po medijih, vendar sprva ni bilo jasno, zakaj takšen preplah. Nekateri so pomislili na jedrski napad s strani Rusije, a se je izkazalo, da Šarčevo opozorilo ni bilo povezano s tem. Drugi so pomislili na možnost, da se na oblast, na funkcijo predsednika republike lahko povzpne kandidat s podporo SDS. Vendar tudi to ni bil razlog. Med možnimi teorijami pa je tudi ta, da je Melanija Trump napoveduje predsedniško kandidaturo v ZDA, vendar za zdaj tega ni potrdil noben vir. Še najbolj verjetno se je zdelo – vsaj do sedaj -, da je Šarcu enostavno ponagajal sistem in da še dolgo ne bo mogel preoblikovati Slovenske vojske iz klasične vojske v partizanske enote, kar so na obrambnem ministrstvu poimenovali z akcijo “Menina”.

No, danes popoldne pa so nam viri vendarle sporočili, zakaj je Šarec zagnal paniko – krive naj bi bile visoke temperature konec oktobra ter zelo toplo sončno vreme, ki naj bi se kar nadaljevalo. Vendar Šarca to samo po sebi ne skrbi, saj je takšnih temperatur vajen, tudi podnebne spremembe ga ne skrbijo toliko kot neko drugo dejstvo. “Problem je, ker vsi govorijo o tako imenovanem babjem poletju, zato je gospod minister zelo zelo zaskrbljen. Sprašuje se, kako bo šele, če bo ženska zasedla predsedniško funkcijo, zato se nagiba k temu, da bi 13. novembra glasoval za Anžeta Logarja, čeprav se politično ne ujemata,” nam je sporočil zanesljiv vir.

Ali bo Šarec to res storil, seveda ni zagotovil, saj mu mora to potezo odobriti državni sekretar Damir Črnčec. Ki je, kot pravijo viri, “zaradi babjega poletja že čisto črn, ves čas se sonči”. Prav Črnčec naj bi tudi potolažil Šarca z besedami: “Marjan, ne sekiraj se, ko bo noč čarovnic mimo, bo vse lažje.” No, Šarec pričakuje, da se bo tudi Nika umirila…

Darjan Žabec