Nataša Sukić išče posnetke, kjer se policisti med seboj pogovarjajo v madžarščini. (foto: STA, montaža Mravljišče)

Številni protestniki se zadnje čase sprašujejo, od kod ima slovenska policija kar naenkrat toliko pripadnikov in kako sploh lahko v takem številu sočasno vzdržujejo red in mir po celi državi. Posnetki, ki jih je včeraj objavila spletna Demokracija, kažejo, da je slovenska policija očitno v zelo dobri kondiciji.

Morda pa se odgovor skriva v tem, da naj bi v zadnjem času v policijske enote vključili kontingent pomožnih policistov z Madžarske, kar naj bi bila posledica skrivnega dogovora slovenskega premierja Janeza Janše in njegovega madžarskega kolega Viktorja Orbána. Govorica o tem se širi že nekaj časa zlasti med člani in simpatizerji Levice. Trije od njih naj bi namreč na protestu s strani policistov slišali nekaj madžarskih besed, zato sklepajo, da je slovenska vlada uporabila doktrino Brežnjeva, torej pomoč ostalih bratskih držav.

Po drugi različici pa naj bi Levico o tem obvestil kar včeraj aretirani Zlatan Čordić-Zlatko, na katerega je skočila cela skupina policistov. »Razločno sem slišal, da je eden od njih ves čas ponavljal madžarsko besedo ‘trugakemp’, kar pomeni pokopališče. Grozil mi je s smrtjo! Drugi je rekel, naj grem takoj na ‘serekeš’, to je bankomat, in dvignem denar, da bom lahko plačal denarno kazen. Torej imamo pri nas okupatorske enote. Sramota, sramota!« je dejal za naš portal.

Poslanka Levice Nataša Sukič pa, kot kaže, sedaj javno poizveduje in poziva protestnike, če je še kdo imel podobne izkušnje, da so jih naskočili Madžari v slovenskih policijskih uniformah. Dokaz za to objavljamo spodaj:

vir: twitter / printscreen

Medtem se je na dogajanje odzval tudi Miha Kordiš. »Če so našim bratom v Kubi pomagali Venezuelci, bomo tudi mi dobili bratsko pomoč iz socialističnih držav, tako kot so se naši dedje borili v španski državljanski vojni, vključno s Titom. Ko bo pomoč prispela, vam zagotavljam, da bomo iz Madžarov skuhali partizanski golaž,« je napovedal.

Čordo Zlatanović