(Foto: STA)

Delo je nedavno poročalo, da bo Robert Golob sicer sodeloval s predstavniki LMŠ in SAB, a ne tudi z Damirjem Č., ki je bil v Šarčevi vladi državni sekretar za nacionalno varnost. Zdaj je prišlo do preobrata. Po vzoru administracije Bele hiše bo ustanovljen oddelek za upravljanje z dezinformacijami, kot državni sekretar naj bi ga vodil prav Damir Č..

Damir Č. po naših informacijah ni izgubljal časa in je Golobu že predstavil delovanje bodočega oddelka. Da bi država privarčevala, je v brezplačen odkup ponudil na tisoče naprednih detektorjev dezinformacij, ki jih je do zdaj namestil po vsej državi.

»Po objavi volilnih rezultatov sem bil šokiran. Detektorji so v zadnjem tednu zaznali poplavo smrtonosnih dezinformacij v krogu blizu Goloba,« je našemu reporterju dejal Damir Č.: »Rekel sem si, to mora bodoči premier takoj izvedeti. Končalo se je tako, da mi je ponudil položaj državnega sekretarja za nacionalno varnost in vodenje oddelka za upravljanje z dezinformacijami.«

Čeprav je bil redkobeseden, kaj so njegovi detektorji zaznali, nam je vendarle zaupal nekaj podrobnosti. »Eden od naših detektorjev dezinformacij je zaznal nenavadno močan signal, ki je prihajal iz skrivnostne hiše v Novi Gorici,« je povedal glavni detektiv za dezinformacije, ki želi do uradnega nastopa ostati anonimen, je pa do zdaj delal za nacionalno RTV hišo. »Nismo prepričani, kaj ga povzroča, zato smo poslali elitno skupino preiskovalcev dezinformacij, da to razišče.«

Kot pravi, so odkrili, da se nek grivast dolgolasec premetava v svojih natikačih in govori o času, ko se je sprehajal po Transilvaniji s Ceaușescu, na Himalaji razpravljal  s predsednikom Xijem. Najbolj nenavadno je bilo, da je pred ogledalom ponavljal, da je čudežni deček energetike, kar mu je pritrjevala tudi blondinka v ozadju. Poleg sta bila moški in ženska, ki ju oddelek še ni identificiral: trdila sta, da je rekordno nizka brezposelnost zasluga petkovih kolesarjev in da lahko deklice postanejo majhni dečki.

»Kaže, da je bil to lažni alarm. Morali bomo umeriti naše detektorje dezinformacij,« je dejal detektiv.

Oddelek pa kljub temu žanje prve uspehe. Identificirali so 11 satirikov, ki se norčujejo iz bodočega premierja, njihov glavni inšpektor Janez S. je že sestavil spisek kulturnikov, ki jih morajo odstreliti.

Mirko Res, Nica