foto: STA, Mravljišče

Poslanka Violeta Tomić je ena najbolj pametnih oseb pri Levici. Zelo gostobesedna tovarišica je sicer mestoma neartikulirana, a je dokazala, da zna svojo inteligenco preliti v dejanja. In to šteje: kot velika ljubiteljica živali je pred utopitvijo rešila – ribo.

Tomićeva se je nedavno s prijateljico sprehajala ob ribniku v Tivoliju. »V vodi sem opazila ribo. Bila je povsem pod vodo, migala je z repom levo in desno, usta je imela odprta, kot da hlasta za zrakom. Bilo je jasno, da se utaplja,« je povedala Tomićeva.

Skočila je v vodo, jo prijela z golimi rokami in jo dala na suho. »Najprej sem mislila, da jo moram oživljati usta, a takoj, ko sem jo vzela ven, je prišla k sebi in se divje zvijala od veselja. Bilo je res ganljivo,« je dejala za uredništvo Mravljišča.

V Bosni rojena poslanka je še dodala, da je riba med pašo na bregu reke ribnika očitno zdrsnila in zato padla v reko. »V vsakem primeru je lahko vesela, da sva slučajni šli mimo.«

Violeta Tomić in njena prijateljica sta ribo odnesli v bližnji gozd.  »Verjetno z družino spet skače z veje na vejo in uživa v življenju,« je zavzdihnila z orošenimi očmi z mokrimi očmi: »Vedno rada pomagam.«

Matjaž Ribon (po Der Postillon)