foto: STA

Iz ljubljanskega Trnovega smo v zadnjih 24 urah dobili več klicev, da ni več opaziti Svetlane Makarovič, najbolj znane stanovalke tamkajšnjega centra za starejše občane.

Sprva se je razširila govorica, da ji je kot zvesti navijačici Vladimirja Putina vodstvo doma za starejše preprečilo izhod iz stanovanja, ker naj bi uvedel sankcije proti vsem ljubiteljem Rusije. Izkazalo pa se je, da je resnica nekoliko drugačna.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi Makarovičeva že vse od začetka agresije jezno tičala pod svojo posteljo in gladovno stavkala. In razlog? Hotela je napisati hvalnico predsedniku Putinu zaradi njegovega junaškega antifašističnega boja v Ukrajini. Tamkajšnjim fašistom naj bi še nekako skomponirala svoj tradicionalni »j**o vam pas mater«, ob hvalnici ruskemu predsedniku pa naj bi se ji zataknilo in ji verzi niso stekli. Razlog naj bi bil v tem, da ji je ves čas skakala po glavi pesem iz leta 2016 »Put in, put out«, s katero se je ruskemu voditelju poklonil Klemen Slakonja. Zaradi tega naj bi bila Svetlana zelo nervozna – prepričana je, da so to zakuhali slovenski ukrajinofilski fašisti, ki so morda celo aktivirali antene za hibridno vojno z usmerjanjem čipov, ki smo jih prejeli preko cepljenja.

Poklical pa nas je tudi Ljubljančan, ki trdi, da je danes zjutraj videl Makarovičevo ob trnovski cerkvi, kjer naj bi dodatno okrasila grafit, ki se je pojavil na zidu cerkve. No, izkazalo se je, da to ni bila Makarovičeva, ampak ena od pustnih šem…

Makarij Svetlanovič