foto: STA

Zagotovo eden najbolj uglajenih in inteligentnih poslancev v tem mandatu Marko Bandelli se bo najkasneje po naslednjih volitvah spet vrnil v vlado, napovedujejo naši viri. »To se bo zgodilo, tudi če se SAB ne bo uvrstila v parlament,« dodajajo.

Kot so sporočili, naj bi si Bandellija v svoji ekipi želeli tako SD kot Levica, nad njim je navdušen tudi Marjan Šarec, ki meni, da bi lahko uglajeni poslanec s Komna na Krasu takoj utišal vse tiste pametnjakoviče z doktorati in magisteriji, ki pa se znajo samo širokoustiti. »Tistega šarlatana iz Ajdovščine, ki se je hvalisal z rusko ruleto, je vrhunsko opisal,« je za naš portal dejal Šarec.

V SD so sicer v dilemi, saj ne vedo, ali bi bil Bandelli primeren za gospodarski, infrastrukturni ali znanstveno-izobraževalni resor. »Na vse tri se zelo dobro spozna, no ja, za košnjo trave, kosilne nitke in kmetijstvo sem kljub vsemu jaz večji strokovnjak,« nam je povedal njegov primorski rojak in kolega iz poslanskih klopi Matjaž Nemec, ki pravi, da je gospod Bandelli ekonomist z magisterijem iz mednarodnega poslovanja, kar pomeni, da je zanj sedanji gospodarski minister Zdravko Počivalšek navaden vajenec.

»Glede na njegove bogate izkušnje z betonom bi z lahkoto vodil tudi ministrstvo za infrastrukturo,« je še dodal Nemec, ki priznava, da obstaja le en zadržek, da Bandellija ne bi vzeli v ekipo ministrov SD: »Če bo minister, spet ne bo imel nič časa in bodo njegovi otroci spet jokali.«

Mark Bandelj, posebni poročevalec iz DZ