foto: STA

Motijo se tisti, ki trdijo, da najbolj znana slovenska civilnodružbena aktivistka Nika Kovač nič ne dela. Ravno obratno: opravlja kar tri službe hkrati in predstavlja svetel zgled predstavnika delovnih ljudi in  občanov. 

Kot je zapisal Inštitut 8. marec, ki ga vodi, je namreč nadvse delavna, saj opravlja te tri službe v ZDA, v Sloveniji pa še najmanj dve. Eno v Jankovićevem Pionirskem domu, drugo pa v Inštitutu 8. marec.

Ob tem se tudi uredništvo Mravljišča ponižno opravičuje Niki Kovač, ker jo je še ne tako dolgo nazaj razglasilo za enega od levičarskih brezdelnežev, zaradi česar se je začelo za njen primer zanimati veleposlaništvo Črne gore.

So pa naši viri izvedeli tudi vsebino njenih inštrukcij. Nika naj bi namreč mlade rodove podučevala, kako učinkovito finančno delovati v socializmu in počrpati denar, ki ti ga najprej vzame država, in kako ta učinek multiplicirati. Tovrstno dejavnost naj bi sedaj registrirala tudi v ZDA, pri čemer so Američani začudeni, saj niso verjeli, da je kaj takega mogoče. Nika Kovač na to odgovarja: “Vse se da, če se joče.”

Kot je pojasnila osuplim Američanom, v Sloveniji lahko vse dosežeš, če jokavo razgrajaš do onemoglosti. Ko se te naveličajo, ti popustijo in dobiš, kar želiš.

Nikolaj Nedelanič