foto: STA

Včerajšnji Pohod za življenje je ostro kritizirala poslanka Levice Nataša Sukić, češ da si Cerkev in oblast lastita telo ženske.

»To je nezaslišano in temu se je treba upreti z vsemi silami. Nobena pravica ni samoumevna in ni večna, zato je treba biti še toliko bolj pozoren in se boriti, da te pravice ostanejo,« je dodala Sukičeva.

»Kar se dogaja, je sramota. V Levici ocenjujemo, da bi se v desetih letih s prepovedjo splava lahko rešilo več tisoč življenj. Od nas bi bilo nespametno, da bi to dopustili, saj bi bili otroci vzgajani za glasovanje za desnico,« je še povedala.

Po njeno lahko nerojeni otroci postanejo inženirji, podjetniki, arhitekti, znanstveniki, se pravi ljudje, ki delajo in ustvarjajo blaginjo ter tako odpravljajo revščino. »To je v popolnem nasprotju z našimi načeli,« je bila odločna Sukićeva.

Neuradno smo izvedeli, da se je več vidnih članov Levice in SD v času Pohoda za življenje v znak protesta umaknilo v toplejše kraje. Predsednica SD Tanja Fajon je z jadrnico odšla na otok Ilovik. »Žrtvovala se bo, živela bo ob plaži in jedla v restavraciji Amico, dokler bo pač potrebno, dokler se ne prepove gibanje Za življenje,« so povedali predstavniki za medije.

Sandro Flosar