foto: STA, Pixabay, Wikimedia

Karl Lagerfeld je bil znani nemški modni guru, ki je umrl leta 2019. Kot poročajo nekateri mediji, bodo začeli o njem snemati nadaljevanko.

A očitno le ne bo šlo tako gladko. V projekt se je namreč vmešala Mestna občina Ljubljana, ki jo vodi Zoran Janković. In zakaj? Lagerfeld je namreč znan po izjavi, da je nošenje trenirke znak življenjskega poraza. »To, kar je rekel Lagerfeld, sploh ni res, nje,« je za naš portal dejal Janković. »Sami ste videli, nje, da sem bil vedno izvoljen z veliko večino, zame so v veliki večini glasovali trenirkarji, nje. In tega v seriji ne morejo zamolčati, saj bi v nasprotnem primeru ponarejali zgodovino, nje,« nam je še povedal.

In kako namerava MOL ukrepati proti seriji? »Zahtevali bomo spremembo scenarija, nje. Takole se noben ne bo zajebaval z nas, nje. Ljubljana je mesto heroj in mesto trenirkarjev, ki so zmagovalci. Tudi oni skupaj z nami praznujejo 9. maj kot dan Ljubljane in dan zmage,« je za naš portal povedal ljubljanski župan. Na vprašanje, zakaj se torej sam ne pojavlja v trenirki, ampak v oblekah s kravato, Janković odgovarja, da si ne želi izginiti iz politike tako kot Matjaž Hanžek, ki je slovel po posebnem slogu oblačenja. »Pa poglejte Pahorja, nosi Armanijeve obleke, pa mu noben tega ne zameri, nje,« je pripomnil. »Skratka, nositi trenirko je znamenje življenjske zmage, nje, pa če se Tomaž Majer na glavo postavi, nje,« je dejal. »Ampak to velja samo za volivce, ne pa tudi za politike, nje.«

Za naš portal je dogajanje komentiral tudi znani Fužinec, pisatelj Goran Vojnović. »Lagerfeldu sem pred leti sam povedal tisti vic, da na poroki v Fužinah ženina prepoznaš tako, da ima oblečeno najnovejšo trenirko. Pa me sploh ni hotel poslušati. Zato podpiram namero MOL, da se scenarij spremeni in se vnese tudi prikaz nasprotnih dejstev,« je povedal.

Mustafa Fužinarić