foto: EPA-EFE / Geoffroy van der Hasselt

Marjan Šarec, nekdanji kamniški župan in nato premier, ki je z metanjem puške v koruzo predal žezlo večnemu razrednemu sovražniku Janezu Janši, še vedno upa, da bo lahko poslanec tudi v naslednjem mandatu, morda celo minister, če KUL osvoji večino glasov. 

A naši viri trdijo, da se Šarcu ni potrebno bati za svojo lastno prihodnost. V primeru, da bi mu spodletelo na volitvah in bi ostal zunaj parlamenta – kar je glede na to, da bi stranka dr. Roberta Goloba jemala glasove predvsem LMŠ in SAB – se mu skoraj zagotovo obeta novo vodilno delovno mesto v gospodarstvu, čeprav naj bi ga čakalo delovno mesto tam, kjer je svojo kariero tudi začel – namreč na RTV Slovenija. A kaj, ko omenjeni javni zavod prav sedaj naskakujejo razredni sovražniki…

Seveda se marsikdo sprašuje, v kateri gospodarski panogi naj bi Šarec nadaljeval svoj posel. Bo to morda čiščenje praznih bazenov, morda ruvanje in sajenje cipres, ali pa morda kakšna puškarna? No, naši viri trdijo drugače – Šarca naj bi po izteku poslanskega mandata čakala vodstvena funkcija v enem od podjetij, ki se ukvarja s peko kruha in peciva. In zakaj? “Spomnite se, kaj je gospod Šarec govoril o cvrtju krofov. Sedaj je spet govoril o rogljičkih. Iz njegovih izjav je mogoče prepoznati, da je njegov sanjski poklic v resnici pek. Pa čeprav smo ga doslej poznali kot zabavljača na gasilskih veselicah,” nam je povedal vir.

Glede na Šarčevo “modrost” s tviterja je mogoče sklepati, da naj bi predsednik vlade Janez Janša na versajskem dvorcu blizu Pariza na vrhu EU razpravljal predvsem o rogljičkih in se ob tem naslanjal na to, kar naj bi pred stoletji izrekla kraljica Marija Antonaeta (ki pa ni poznala potice, omenjala je namreč prepečenec kot nadomestilo za kruh). Iz tega Šarčevega sporočila je mogoče med vrsticami zaznati obžalovanje, da se Šarec ni raje lotil pekarske obrti in bi sedaj lahko v omenjenem dvorcu nastopal kot šef strežnega osebja.

Prav dejstvo, da si Šarec že ureja stvari za prevzem svoje sanjske službe, naj bi tudi botrovalo dejstvu, da ne hodi na soočenja na televiziji. “Da noče priti na Planet TV in Nova24tv zaradi madžarskega lastništva, je seveda samo izgovor. Točno ve, da se Madžarom ne sme zameriti, saj naj bi kot pek pripravljal tudi madžarske specialitete,” pravi naš vir. “Vendar ima tudi težavo, saj težko loči med pekarno in policijski postajo. Pravi, da se kifeljci nahajajo na obeh lokacijah.”

Darijan Žmarec