foto: Mravljišče

Prvaka LMŠ Marjana Šarca smo včeraj poklicali, da bi ga povprašali o razlogih za napovedane podražitve mesa in mesnih izdelkov. 

“Veste, to je pa krivo poželenje mesa iz vlade, ki postaja čedalje bolj požrešna. Bolj ko se Janša krega z Evropo, več mesa potrebuje. Povpraševanja je več, porabe je več, posledično so tudi cene višje. Potem pa meni očitajo, da skačem v prazen bazen. Pa saj to ni več normalno!” nam je odgovoril in se pridušal, da se je premier na evroposlanko Sophie in ‘t Veld spravil predvsem zato, ker mu je dala vedeti, da ni njen tip. “Vidite, kako je poželenje mesa usodno,” je dejal nekdanji premier.

Vendar pa smo Šarca opomnili tudi na višje cene krmil ter energentov. “Janševa vlada je edina na svetu, ki se požvižga na ekologijo, posledično pa Slovenija kot edina država na svetu pripomore k dvigu globalne povprečne temperature. Več je suše, več je toče, poplav pa tudi. Zato je žitaric manj in so dražje. In imamo zaradi globalnega segrevanja potem še sredi zime babje poletje in polno zoprnih bab. Saj je to vse logično,” nam je še povedal.

Izkazalo pa se je, da nam Šarec vendarle ni povedal vse resnice. Denimo o podražitvi koruze. Slednje je res manj, zato se je podražila. A manj jo je zato, ker Šarec s svojo tovarišijo še vedno išče odvrženo puško. Zaradi tega morajo slovenski kmetje krčiti pridelavo koruze, saj se bojijo, da jim bo tovarišija iz LMŠ vso pomendrala, nam je povedal zanesljiv vir.

Ker pa so nedavno odkrili specialno puško v zvoniku frančiškanske cerkve, se mnogi sprašujejo, če je to morda ista puška, ki jo je Šarec januarja lani vrgel stran od sebe proti koruznemu polju, vendar je v (ustavnem) loku poletela v drugo smer.

Darijan Farec