(Foto: STA)

V uredništvo je poklical zvest bralec Marko K. in nas obvestil, da se na bencinskem servisu na Tivolski cesti zbirajo ljudje. »Se obetajo novi protesti?« se je vprašal.

Nikakor ne, dragi Marko. Naša ekipa je dogajanje preverila na terenu in z radostjo vam sporočamo, da to niso jezni državljani, ampak volivci Goloba, ki se veselijo in plešejo. Pravijo, da se je s podražitvijo bencina »osvobajanje od prihrankov«, ki so jim pod vlado Janeza Janše grenili življenja, končno začelo.

Miranda F. (54) ni mogla skriti svojega navdušenja: »Poglejte, to je čudovit dan. Spominja me na mojo mladost, ko sem z očetom v vrsti čakala na bencin. Joj, koliko smo lahko klepetali, vse smo si lahko v tistih dveh, treh urah zaupali.«

Tudi Anis L. (40) ni bil ravnodušen. Po njegovo je politika Goloba, ki je dejal, da nizki davki ne koristijo nikomur, saj ljudje potem zapravljajo za neumnosti, korak v pravo smer. »Se bo pa prodaja kokaina zagotovo povečala. Ljudje bodo želeli še več veselja in plesa,« je prepričan.

Mlada družina iz Bežigrada, ki se že več let stiska v majhni najemniški garsonjeri in je za novo stanovanje do zdaj privarčevala že 70.000 evrov, čuti olajšanje. »Ne veste, kakšna represija je to, ko varčuješ. Obremenjen si, to je diktatura denarja. Komaj čakamo, da se podražijo še najemnina, ogrevanje in elektrika. Tako se bomo znebili prihrankov in bomo končno svobodni,« je dejala Pia (32), njen mož Stane (34) pa je odobravajoče kimal.

Medtem sta se na bencinski servis pripeljala tudi Tjaša K. (?), urednica 24kur, in njen mož Drago K. (61). »Dosegli smo, za kar smo se na 24kur borili – razveljavitev škodljivih ukrepov Janševe vlade. Ponosna sem na to,« je povedala našemu poročevalcu in pokazala na moža: »Poglejte, kako zagret je moj mož. Ha, ha, ha. Kupil bo 1.000 litrov dizla.«

Za komentar smo poklicali smo tudi zmagovalca volitev Roberta Goloba. Pogovor objavljamo v celoti.

Mravljišče: Dr. Robert Golob?

Dr. Robert Golob: Ne, kanoterca.

Mravljišče: Dr. Robert Golob?

Dr. Robert Golob: Ma ja, Holob tle. K čte?

Mravljišče: Ste zadovoljni z višjimi cenami bencina?

Dr. Robert Golob: A hočte na hrmado?

Mravljišče: Samo sprašujemo.

Dr. Robert Golob: Mona, seveda da sm. Ma, ste vi ena ćakulona.

Mravljišče: Kaj smo?

Dr. Robert Golob: Ćakulona, k mate preveč šoldov. Ma, bo takvin hitro prazen.

Mravljišče: Kdo bo, kaj?

Potem je zmanjkalo signala …….

Živa Groza, posebna poročevalka Mravljišča

Preberite tudi o načrtu Roberta Goloba, kako bo pomagal Ukrajini in se znebil očitkov, da je rusofil