foto: STA

Pred kratkim se je izvedelo, da je mariborska poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik v resnici nekdanja članica SDS, kar je preko twitterja oznanila aktualna poslanka SDS Mojca Škrinjar. 

Seveda smo v uredništvu Mravljišča takoj krenili v preiskavo in prišli do zanimivih podatkov. 48-letna Lidija je bila članica SDS pred 18 leti, ko je imela približno 30 let. To je bilo leta 2003, torej v času vlade Antona Ropa. Kot nam je uspelo izvedeti, je bilo tisto leto zelo krizno obdobje, ko LDS ni bila več “tista prava”, SD pa se je takrat imenovala še ZLSD, nekateri so jo šaljivo imenovali Združenje ljubiteljev svingerskih dejavnosti, ker je bil tedaj vidni in aktivni član tudi nekdanji koprski župan Aurelio Juri, znan po svingerski aferi. No, stranko so kratkomalo imenovali Združena lista, njen predsednik je bil Borut Pahor, sedanji predsednik republike.

In kaj je takrat želela na vrhuncu svoje poklicne kariere doseči Lidija? Ker se ni želela vezati na tedanje koalicijske stranke, niti ne na opozicijo, se je odločila, da se bo pridružila Demokratski stranki, katere nekdanja članica Danica Simšič je že pred tem prestopila k (ZL)SD in postala celo ljubljanska županja (pred Zoranom Jankovićem). “Danica je bila znano medijsko ime. Vodila je TV dnevnik. Tako kot tudi Nataša Pirc Musar. Nisem pa vedela, kako naj se vpišem v njeno nekdanjo stranko, katere član je bil takrat tudi France Bučar. Poslali so mi prijavnico SDS, pa sem mislila, da je eno in isto. Kot veste, je SDS prav takrat dobila novo ime. In ker sem prebrala, da je to demokratska stranka, sem se pač vpisala vanjo,” je povedala za naš portal in dodala, da je šele kasneje ugotovila, da se je zmotila.

“Kljub temu pa nisem izstopila, saj je SDS zmagala na volitvah. So pa nekateri moji strankarski borci dvomili v moje intelektualne sposobnosti. Ko sem tega imela dovolj, sem pomahala v slovo. In verjemite, v LMŠ mi nihče ne očita, da sem kratke pameti. Morda tudi zato, ker se glede intelekta veliko bolje ujamem z Marjanom Šarcem,” je še dodala.

Darijan Žarec