foto: STA, Wikipedia

Med poslanci v tem mandatnem obdobju je zagotovo eden najbolj interesantnih tudi Jonas Žnidaršič, ki je v poslanske klopi prišel kot kandidat SD. Poleg znamenitega boksarja Dejana Zavca, ki je kandidiral na listi Gibanja Svoboda. 

Jonas Žnidaršič (ali popularno Jonas Ž.) je sicer dramski igralec, ki ima za seboj tudi nekaj filmskih vlog. Za seboj ima tudi nekaj vlog v TV šovbiznisu: Videošpon, Videolestvica, Brez zavor/Brez zapor, Lepo je biti milijonar, itd. Sicer pa obožuje bilijard in prizna, da rad malo zadrema tudi med kakšno sejo Državnega zbora RS. Zanj je to zgodnja služba in pomanjkanje spanja terja svoj davek, medtem ko si nekateri zdolgočaseni poslanci vrtajo po nosu.

foto: posnetek zaslona

Jonasa smo zato danes zjutraj poklicali in ga povprašali, kako je kaj zadovoljen s premikanjem ure in če jo je danes ponoči res premaknil. Kot je znano, gre za 40 let staro navado, ki jo želi Evropska unija sicer ukiniti, vendar glede tega še ni dosegla soglasja. Jonas nam je vidno nejevoljen odgovoril: “Matr ej.. že tko težko vstajam zjutraj, potem mi pa še vi neki težite tuki… Ja, uro sem prestavil, ob dveh, ko sem šel spat, sem jo premaknil z enega konca omarice na drugi konec, zgleda, da mi zaradi tega jutri ne bo delala, če pa bo, bom pač moru spit en plato red bulla…”

O premikanju ure smo vprašali tudi (po naših informacijah bodočo ministrico za prehrano) Tino Gaber, ki nam je preko SMS odgovorila s poslanim linkom, ki ga objavljamo tukaj:

Se je pa oglasila tudi vlada, ki je na družbenih omrežjih objavila naslednje sporočilo:

Za zdaj še nismo pridobili pojasnila, zakaj smo v poletni čas vstopili danes, če smo vanj vstopili že oktobra. Premier Robert Golob nam je samo sporočil, naj se spomnimo legendarne Kovinotehne in njenega gesla “Nemogoče je mogoče”.

Jon Žnidar Zaspančič