foto: arhiv Mravljišča

Igor Pribac, doktor filozofije, za katerega ni povsem jasno, kakšen status ima sedaj na Filozofski fakulteti, se očitno vrača med žive. Nekdanji vodja volilnega štaba prvorazrednega predsednika dr. Danila Türka namreč na tviterju deluje zelo sveže in prerojeno, zato se na hodnikih Filozofske fakultete že širijo govorice, da se bo dr. Pribac vrnil med redne predavatelje, ki bi lahko znova preverjal znanje tudi med pripadnicami nežnejšega spola.

V zvezi s tem je seveda nastalo nekaj težav, saj je na nedavni seji senata FF prišlo do burnih verbalnih spopadov. Medtem ko skupina naprednih profesorjev in docentov zahteva njegovo vrnitev v pedagoški proces, češ da je tudi sam napreden in zagovarja teorijo o več spolih ter o njihovem menjavanju, je na drugi strani najbolj glasen nasprotnik Pribčeve vrnitve glasno vzkliknil, da je to navaden »f*kfehtar«. Zaradi vsesplošnega zgražanja je predsednik senata prekinil sejo, posredovati so morali celo varnostniki.

A vendarle ima Pribac veliko možnosti, da postane celo najbolj popularen profesor na FF. Nedavno je namreč prišel do odličnega raziskovalnega dosežka, saj je zapisal, da sedanja vlada močno simpatizira z ideologijo nekdanjega režima. Do takšne ugotovitve namreč doslej ni prišel še noben član akademskega zbora, zato se vse glasneje govori, da bo v roku nekaj let Pribac postal tudi član SAZU. Vendar mu zdaj konkurira tudi Miran Hladnik, tako da se bodo morali akademiki odločiti, ali bodo sprejeli kar oba. Navsezadnje imata veliko skupnega…

R. V.