foto: Spar

Ob včerajšnjem dnevu Zemlje, ki v ospredje postavlja vlaganja v naš planet, so po Sloveniji potekali številni dogodki, tudi čistilne akcije. Ena od njih se je odvila v Ljubljani, ekološko-čistilna akcija Ljubljanica 2023. V okviru akcije so iz Ljubljanice potegnili eno tono odpadkov, je poročala STA.

Ob tem seveda ni manjkalo tudi odpadnih koles:

Predsednik društva za podvodne aktivnosti Vivera Miro Potočnik je ob ekološko-čistilni akciji Ljubljanica 2023 za STA povedal, da je v akciji letos sodelovalo okrog 40 potapljačev. Vesel je, da je bila voda bistra in vreme naklonjeno akciji.

Na družbenih omrežjih pa se je pojavila tudi informacija, da vsako leto iz Ljubljanice povlečejo več kot 25 odvrženih koles.

Sedaj forenziki ugibajo, ali je katero od teh, ki so jih letos potegnili ven, pripadalo Jaši Jenullu. “Če je Marjan Šarec pred dobrimi tremi leti vrgel puško v koruzo, smo prepričani, da je Jaša Jenull zaradi vragolij od politkolesariata postavljenega premierja Roberta Goloba zabrisal kolo v Ljubljanico. Vsekakor bomo ostanke koles dobro pregledali,” nam je dejal eden od potapljačev.

Po navedbah naših virov pa naj bi odpadna kolesa odpeljali v Kleče in jih zmetali v kanal C0, v tisti del, ki je že skopan. “Če želijo drekovod, naj dobijo najprej drek iz Ljubljanice. Pa tudi Dr. E. K. Mislim doktorja Edija Kardelja, saj veste,” nam je povedal eden od udeležencev čistilne akcije.

Zoranas Jankovičius