Glavni nastopajoči na shodu naj bi bil spet Werner. (foto: posnetek zaslona)

Potem ko smo včeraj ekskluzivno razkrili navodila novinarjem, kako poročati o domnevnem državnem udaru Janševe vlade, objavljamo tudi tisti del sporočila, ki govori o organizaciji velikega shoda, ki naj bi se zgodil na nekdanji dan republike in za katerega varuhi globoke države pravijo, da bo prinesel “koline”. 

Preko kriptirane linije Alfa Zulu je namreč peterica izvajalcev prejela naslednja navodila, ki jih morajo v okleščeni obliki posredovati nižjih izvajalcem:

STROGO ZAUPNO!

Zaradi organizacije velikega shoda za Dan republike v Ljubljani odrejam naslednja navodila: 

  1.  Takoj ko bo v medijih objavljena informacija o državnem udaru, ki ga je izvršila Janševa vlada, začnite objavljati vabila na veliki shod v ponedeljek, 29. novembra 2021, ob 15h na Trgu republike v Ljubljani. Širite sporočila preko medijev in družbenih omrežij med ljudi, po vseh skupinah na FB in tudi preko twitterja.
  2.  Shod ne bo prijavljen, ker to ničesar ne pomeni, saj ga morajo po zakonu policisti varovati. Ker bo na shod prišlo največje število ljudi doslej, je brezpredmetno tudi njihovo morebitno pozivanje, da je shod razpuščen. Organizatorji morajo preko ozvočenja pozvati ljudi, naj se ne menijo za pozive policije. 
  3.  Vsak protestnik, ki se bo prijavil preko naših relejnih točk, bo imel zagotovljen brezplačen transport na kraj protestnega shoda bodisi z vlakom bodisi z avtobusom. Vsakemu zaposlenemu se zagotovi plačilo dnevnice, brezplačen obrok (jogurt, sendvič in voda ali pivo). Relejna točka za prijavo je organizirana v vsaki slovenski občini od Pirana do Lendave. 
  4.  Za ta dan bo razglašena splošna stavka vseh zaposlenih v delovnih organizacijah po državi. Tudi za tiste, ki se shoda sicer ne nameravajo udeležiti. O zahtevi so že obveščeni vsi naši osrednji sindikati.
  5.  Organizatorji shoda bodo v sodelovanju z Zvezo združenj borcev za vrednote NOB zagotovili dovolj veliko število oboroženih prostovoljcev, ki bodo branili ustavo in demokratično ureditev Slovenije pred fašisti, ki so sedaj dokončno uzurpirali oblast. Naloga prostovoljcev je predvsem preprečevati predstavnikom vlada, da bi pobegnili bodisi z avtomobili bodisi s helikopterji. 
  6.  Shod bo predvidoma trajal sedem ur, razen v primeru, če ne bo dosežen odstop vlade. V tem primeru bomo shod podaljšali za nedoločen čas. Na shodu bodo sodelovali številni govorniki in glasbeni izvajalci. 
  7.  V primeru uporabe vodnega topa in solzivca bo na voljo okoli sto tisoč kosov zaščitne opreme, ki jo bodo na samem kraju delili prostovoljci ZZB. V to opremo sodijo tudi posebna solzivna sredstva, s katerimi se bo onemogočilo policiste. 
  8.  Vse udeležence shoda naj se pozove, naj bodo opremljeni z zvočnimi sredstvi (piščalke, trobente), slovenskimi in drugimi zastavami, transparenti in tudi oborožitvijo za osebno obrambo. 
  9.  Shod se bo začel ob 15h na Trgu republike pred parlamentom, po dveh urah uradnega programa množica poskusi zavzeti parlament in vlado. Ob 19h sledi še zavzetje zgradbe urada predsednika republike. 
  10.  V primeru, da Slovenski ljudski odbor, kot se bo imenovala nova vlada, ujame katerega od ministrov ali morda celo višjih funkcionarjev, se na Trgu republike takoj organizira hitro sojenje. Kazen se mora izvršiti takoj. 

Negro, izvršni sekretar za organizacijo shoda”

V uredništvu Mravljišča za zdaj še nismo ugotovili, kdo se podpisuje kot Negro. Je pa ta navodila prejelo pet ljudi, ki sedaj skrbijo za nadaljnjo organizacijo shoda.

Pepi Bohorc