foto: posnetek zaslona

Po medijih je zaokrožil videoposnetek, kako se je predsednik vlade Janez Janša rokoval z lokalnimi kandidati konkurenčnih strank, tudi tistih iz KUL. Velika večina se je odzvala zelo vljudno, izjemo pa je naredila kandidatka SD Dominika Švarc Pipan. 

No, nekateri mediji so nato zapisali, da je bil premier Janez Janša tisti, ki je bil užaljen. Naša ekipa pa je dogodek raziskala in se ni zadovoljila z uradnimi pojasnili Dominike Švarc Pipan. Objavljamo magnetogram našega telefonskega pogovora z njo:

MRAVLJIŠČE: “Dober dan, gospa, oprostite, tovarišica Švarc Pipan. Tukaj vodja centralne redakcije Mravljišča Pepi Bohorc. Zanima nas, zakaj se niste hoteli rokovati z gospodom premierjem…”

ŠVARC PIPAN: “Kako prosim? Jaz da se nisem… Saj je bil on užaljen, tako so tudi mediji napisali.”

MRAVLJIŠČE: “Kako, saj ste samo potem zapisali razloge, ki se ne ujemajo s tem, kar ste pravkar povedali. Zanima nas resnica.”

ŠVARC PIPAN: “Poglejte, Janša nas že dve leti neusmiljeno tepe, da smo vsi črni. Še jaz imam zaradi tega priimek Švarc. Niste opazili? Aja, seveda, vi ste iz njegovega gnezda.”

MRAVLJIŠČE: “To že, ampak tiste rdeče mravlje bolj boleče pikajo kot črne.”

ŠVARC PIPAN: “Torej veste, zakaj se s ta črnimi ne bom rokovala. Sicer pa, še s svojimi kolegi se ne rokujem, kaj šele objemam. Držim se priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, epidemije še ni konec.”

MRAVLJIŠČE: “Torej menite, da je predsednik slovenske vlade kužen? Mu ne verjamete, da je cepljen?”

ŠVARC PIPAN: “Ne gre za to. Tudi pri mašah v cerkvi za zdaj še ni pozdrava miru, ni blagoslovljene vode, vzdržuje se socialna razdalja. Jaz varujem svoje zdravje. Zakaj bi torej tvegala in se s komerkoli rokovala?”

MRAVLJIŠČE: “Mogoče pa, tovarišica Dominika, zato, ker mora biti roka levičarja stisnjena v pest, tako se pa ne morete rokovati.”

ŠVARC PIPAN: “Dobro, da ste me spomnili. Naslednjič, ko zagledam Janšo, bom s stisnjeno pestjo boksnila sebe v glavo in ga pozdravila s ‘smrt fašizmu’.”

MRAVLJIŠČE: “Ne zamerite, tovarišica Dominika, ampak to se nam ne zdi dobra ideja. Pred tednom dni je Miha Kordiš to naredil v Splitu na tržnici. Pa mu je ena babica, ki je tam prodajala travarico, rekla nazaj: ‘I tebi, sine’.”

Po tem našem pojasnilu je D. Š. P. prekinila zvezo, zato smo se za pojasnilo obrnili tudi na sedež SD in vprašali, ali je nerokovanje s premierjem Janšo uradno stališče SD. Takole so nam odgovorili: “Seveda ne. Mi vemo, da se je tudi naš veliki voditelj Josip Broz Tito rokoval s papežem Pavlom VI. Razumemo pa zadržke naše članice, ki pa so izključno zdravstvenega značaja. Obžalujemo le, da ni bila dosledna in ni nosila maske. Nam je povedala, da je ni nosila, ker se boji Anice Bidar. Za sprotno razkuževanje rok pa ni imela sredstev, še šnopsa ji je zmanjkalo.”

Pepi Bohorc